Eerste speler Team VVCS vindt club

9 juli 2005

De eerste speler van het Team VVCS voor werkzoekende spelers heeft een nieuwe club gevonden. Een dag na de wedstrijd tegen TOP Oss tekende Maurice Buijs een tweejarig contract bij Helmond Sport. Dinsdag speelt het Team VVCS – uiteraard zonder Buijs – in Utrecht tegen FC Omniworld.

Dat de eerste wedstrijd van het Team VVCS tegen TOP Oss met 3-0 verloren ging was van ondergeschikt belang. Vijftien spelers kregen de gelegenheid zich in de kijker te spelen van de vele clubs en scouts die naar sportpark Klein Galgenwaard gekomen waren. Voor Buijs leverde dit als eerste direct resultaat op. Maar ook andere spelers worden – zo viel in de wandelgangen te beluisteren – de komende wedstrijden nauwlettend in de gaten gehouden.

TOP Oss, de eerste tegenstander van het Team VVCS, was een mooi voorbeeld van het succes van dit initiatief van de spelersvakbond. De selectie van TOP Oss telt maar liefst drie leden, die vorig jaar nog aan het Team VVCS deelnamen. Niet alleen de spelers Regillio Vrede en Dave Zafarin verdienden vorig jaar via het Team VVCS een nieuw contract, ook was hun huidige trainer Hans de Koning vorig jaar nog hun werkzoekende coach bij het Team VVCS.

Justin Zikama zet aan voor weer een individuele actie

Zo’n scenario hebben ook de vijftien spelers voor ogen die zich vrijdagmiddag meldden bij coach Nico Jalink. Jalink stuurde een ploeg het veld in die lange tijd gelijk op ging met de eerste divisionist. Sergio Ommel leek zelfs de openingstreffer te scoren, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Justin Zikama speelde zich daarna nog twee keer goed vrij op de rechtervleugel maar zijn eindpass werd beide keren in laatste instantie onderschept.

Tegen het einde van de eerste helft pakte TOP Oss het initiatief. Individueel bleken de spelers van het Team VVCS op zijn minst gelijkwaardig, maar langzaam werd zichtbaar dat TOP Oss al een week in training was en de spelers van het team VVCS elkaar pas anderhalf uur eerder voor het eerst hadden ontmoet.

Een misverstand in de verdediging leidde vlak voor rust dan ook tot de 0-1. Zafarin kon op links de achterlijn halen en Reginald Faria tikte de voorzet van dichtbij achter keeper Rein Baart.

Na rust kon Faria nog een keer scoren, nadat Leon van Dalen met een kopbal de stand reeds op 0-2 had gebracht. Aan de andere kant waren er goede mogelijkheden voor Charles Kazlauskas en zag Ommel een fraaie actie stranden op het uitgestoken been van de TOP Oss-doelman.

Een groot aantal clubs en scouts was naar Klein Galgenwaard gekomen: V.l.n.r.: Marco Boogers, Harry van den Ham, Fred van der Hoorn, Theo Bos en Jurrie Koolhof.
Langs de kant waren tal van clubs en scouts aanwezig. Bijna alle clubs zoeken nog versterking voor een of meerdere posities en krijgen zo de gelegenheid om direct beschikbare spelers op hun kwaliteiten en fitheid te beoordelen. De wedstrijd van a.s. dinsdag tegen FC Omniworld – om 19.00 uur op sportpark Klein Galgenwaard te Utrecht – is een nieuwe gelegenheid, waarbij ook weer enkele nieuwe namen in de opstelling van het Team VVCS zullen verschijnen.

Op zaterdag 16 en zondag 17 juli is in het Franse Senlis – zo’n 350 kilometer van Breda – bestaat zelfs de mogelijkheid om op een 5-landentoernooi voor werkzoekende profs naast het Team VVCS ook spelers uit Frankrijk, België, Engeland en Portugal aan het werk te zien.

Team VVCS, staand v.l.n.r.: VVCS-directeur Louis Everard, Djimmy van Putten, Humphrey Rudge, Charles Kazlauskas, Jayson Trommel, Sergio Ommel, Dennis van der Pennen, Carel Bartele, Rein Baart en Nico Jalink. Zittend: Peter van Putten, Justin Zikama, Michael van der Heijden, Maurice Buijs, Wesley Zandstra, Ramon Luijten en Rini Stoppelenburg.

Team VVCS – TOP Oss 0-3 (0-1)
0-1 Faria, 0-2 Van Dalen, 0-3 Faria.

Opstelling Team VVCS:
Baart (45. Stoppelenburg); D. van Putten, Van der Pennen, Rudge, Trommel; Zikama, Van der Heijden (45. Buijs), Luijten (45. Bartele), P. van Putten (45. Zandstra); Ommel, Kazlauskas.