Weer drie spelers van Team VVCS op proef bij clubs

19 juli 2005

Opnieuw zijn drie spelers van het Team VVCS uitgenodigd voor een stage. Charles Kazlauskas mag zich gaan bewijzen bij FC Dordrecht, Wesley Zandstra gaat op proef bij FC Zwolle. Spits Hilmi Mihci werd op het FIFPro Toernooi in Frankrijk, waaraan het Team VVCS afgelopen weekend deelnam, gescout door een Griekse club. Hij kan op proef bij de Griekse middenmoter Ionikos.

Op het ‘1er Tournoi FIFPro’, een 5-landentoernooi voor profvoetballers zonder contract, waren tal van internationale scouts aanwezig. Hilmi Mihci werd al op de eerste dag benaderd door een scout van de Griekse club Ionikos. Mihci, die halverwege het afgelopen seizoen door De Graafschap aan Stormvogels/Telstar verhuurd werd, had vooraf al aangegeven in te zijn voor een buitenlands avontuur. De 29-jarige aanvaller vliegt vermoedelijk deze week nog naar Griekenland.

De stage van Charles Kazlauskas kwam via een omweg tot stand. Dordrecht-trainer Jurrie Koolhof en technisch directeur Marco Boogers waren reeds aanwezig bij de wedstrijden die Team VVCS in Nederland speelde tegen TOP Oss en FC Omniworld. In die duels speelde de Amerikaanse allrounder echter in de spits en daar zijn ze in Dordrecht niet naar op zoek.

Vanwege blessures van Dennis van der Pennen en Humphrey Rudge werd Kazlauskas op het FIFPro-toernooi in Frankrijk echter weer op zijn oorspronkelijke positie in het hart van de verdediging geposteerd. Daar maakte hij indruk op de aanwezige spelerbegeleiders van de VVCS, Louis Laros en Marc van Hintum, die wisten dat Dordrecht nog een verdediger zocht. Hun enthousiaste verhaal was voldoende om Koolhof en Boogers te overtuigen. Kazlauskas traint vanaf morgen mee in Dordrecht. De 22-jarige Amerikaan stond vier seizoenen onder contract bij NEC.

Ook Wesley Zandstra dankt zijn stage bij FC Zwolle aan de aanwezigheid van Laros en Van Hintum in het Franse Senlis. Toen Zwolle-coach Hennie Spijkerman eerder deze maand het Team VVCS kwam bekijken in de wedstrijd tegen TOP Oss, speelde Zandstra slechts één helft: als rechtshalf.

Tegen FC Omniworld en tijdens het toernooi in Frankrijk maakte Zandstra echter indruk als rechtervleugelverdediger. Met zijn fijne techniek stond hij garant voor een verzorgde opbouw, in verdedigend opzicht schroomde hij niet om – wanneer nodig – er een stevige tackle uit te gooien. Het ooggetuigenverslag van Laros en Van Hintum was wederom overtuigend: ook Zandstra begint morgen aan zijn stage. De 21-jarige Zandstra stond het afgelopen seizoen onder contract bij ADO Den Haag.

Louis Laros: ‘Wij hebben in Frankrijk een heel goede indruk kunnen krijgen van de spelers en weten op welke posities de clubs nog versterking zoeken. We weten dat nog een aantal jongens gevolgd wordt, dus we hopen nog een paar spelers onder te kunnen brengen. Maar nu al is het initiatief van het Team VVCS geslaagd te noemen.’

Vorige week tekende Maurice Buijs na de wedstrijd Team VVCS – TOP Oss reeds een contract bij Helmond Sport en werd Sergio Ommel na twee wedstrijden in het Team VVCS uitgenodigd voor een stage bij Cambuur Leeuwarden.