Team VVCS-doelman Rein Baart tekent bij VVV-Venlo

31 oktober 2005

Opnieuw heeft een speler van het Team VVCS een nieuwe club gevonden. Doelman Rein Baart tekende vanochtend een contract bij de koploper in de Gouden Gids Divisie VVV-Venlo. De 33-jarige doelman, die het vorige seizoen bij Fortuna Sittard speelde, kwam de afgelopen maanden uit voor hoofdklasser Babberich.

Ondanks de dertig wedstrijden die hij het afgelopen seizoen keepte bij Fortuna Sittard kreeg Rein Baart aan het eind van het vorig seizoen geen nieuw contract aangeboden.

Via het Team VVCS voor werkzoekende profvoetballers trachtte Baart zich afgelopen zomer in de kijker te spelen. Aanvankelijk leek dit niet te lukken, waarop Baart zich meldde bij hoofdklasser Babberich.

Rein Baart in actie voor het Team VVCS

Via bemiddeling van VVCS-spelersbegeleider Louis Laros, die Baart ook in actie zag met het Team VVCS op het FIFPro-tournooi in Frankrijk, vond Baart uiteindelijk toch een nieuwe profclub.

In elk geval tot het eind van het seizoen staat Baart onder contract bij VVV-Venlo. Daar zal hij de concurrentie moeten aangaan met doelman Cor Varkevisser.
Een andere speler van het Team VVCS, Hilmu Mihci, probeert sinds vorige week als amateur bij FC Omniworld een contract af te dwingen. Mihci scoorde direct bij zijn eerste invalbeurt in de wedstrijd tegen Haarlem van afgelopen vrijdag.