Contract Wesley Zandstra bij FC Zwolle opengebroken

1 december 2005

De carrière van Wesley Zandstra leek deze zomer op dood spoor beland. De rechtermiddenvelder, die bij ADO Den Haag het afgelopen seizoen geen minuut speeltijd kreeg, zag zijn aflopende contract niet verlengd. Belangstelling van andere clubs bleef achterwege omdat Zandstra zich niet in de belangstelling had kunnen spelen.

Het Team VVCS bracht uitkomst. In dat gelegenheidsteam voor spelers zonder contract zag FC Zwolle-trainer Hennie Spijkerman hem in juli in actie in de wedstrijd tegen TOP Oss. Niet als rechtermiddenvelder, maar op de hem onbekende positie als rechtervleugelverdediger.

Wesley Zandstra voor FC Zwolle in actie tegen Omniworld (Foto: Proshots)

Zandstra maakte indruk en mocht op stage komen in Zwolle. Na een aantal geslaagde oefenwedstrijden kreeg Zandstra een éénjarig contract aangeboden met een optie voor nog een jaar.

Maar al snel nodigde FC Zwolle Zandstra en zijn begeleider Louis Laros van de VVCS uit voor nieuwe onderhandelingen. Zandstra was in korte tijd uitgegroeid tot een gewaardeerde basisspeler. En nu drie maanden later heeft Zwolle niet alleen de optie voor het volgend jaar gelicht maar bovendien het contract verbeterd en er een extra jaar aan toegevoegd. Daardoor is Wesley Zandstra nu tot 2008 aan FC Zwolle verbonden.