Feyenoord verhuurt Timothy Derijck aan NAC Breda

18 januari 2006

Feyenoorder Timothy Derijck speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor NAC Breda. De 18-jarige Belgische jeugdinternational kwam afgelopen zomer over van Anderlecht. De verdediger zat alle wedstrijden bij de selectie, maar kwam slechts één keer als invaller aan speelminuten toe. Feyenoord wil Derijck in Breda wedstrijdritme en eredivisieervaring laten opdoen.

Afgelopen maandag was de nieuwe NAC-trainer Cees Lok aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd Feyenoord 2 – NAC 2. Daar overtuigde Derijck dusdanig dat Lok het NAC-bestuur opdracht gaf om de tijdelijke overgang rond te maken. Derijck werd tijdens de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.

Timothy Derijck in actie voor Feyenoord (Foto: Pro Shots)


Volgens Laros is de verhuur goed voor de carrière van Derijck: ‘Timothy is eigenlijk nog 2e jaars A-junior maar zeer talentvol. Voor zijn ontwikkeling is het daarom belangrijk om veel speeltijd te krijgen. De kans daarop is bij NAC gewoon veel groter dan bij Feyenoord. Zeker nu die club ook Ron Vlaar heeft aangetrokken voor het centrum van de verdediging’.

Vanaf vandaag traint Derijck in Breda met de groep mee.