Humphrey Rudge keert terug bij Roda JC

13 februari 2006

Humphrey Rudge is terug op het oude nest. De verdediger die van 1996 tot 2004 ook al voor Roda uitkwam heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend. Afgelopen zaterdag behoorde Rudge al tot de selectie voor de verloren wedstrijd tegen FC Twente.

Na een avontuur bij het Cypriotische Apollon Limassol streek Rudge afgelopen zomer via Team VVCS bij het Schotse Hibernian neer. Ondanks zijn goede spel verlengde de Schotse club zijn contract niet.

In de winterstop leek Rudge bij RBC Roosendaal aan de slag te gaan. De mondelinge overeenkomst met de Roosendaalers bleek echter niets waard.

Humphrey Rudge draagt weer het geel-zwart van Roda JC

Bij zijn terugkeer naar Roda werd Rudge begeleid door Marc van Hintum van de VVCS. ‘Humphrey is een welkome versterking voor Roda. De Limburgse club kampt in verdedigend opzicht met diverse blessuregevallen. Bovendien worden een aantal spelers bij hun volgende gele kaart automatisch voor een wedstrijd geschorst’ aldus van Hintum.

Rudge is blij dat hij weer kan voetballen: ‘Ik ga geen wereldbedragen verdienen maar het is ook niet zo dat ik voor elke prijs wil voetballen. Ik ben blij dat ik een club heb. We hebben elkaar nodig.’