Jeugdtrainer Gery Vink tekent contract bij Ajax

26 juni 2006

Ajax heeft jeugdtrainer Gery Vink tussentijds weggehaald bij het beloftenelftal van Vitesse. Vink tekende een tweejarig contract bij de Amsterdammers, waarbij hij begeleid werd door Louis Laros van de VVCS.

Gery Vink, oud-speler van FC Wageningen, begon zijn trainersloopbaan bij Vitesse, was daarna werkzaam bij PSV, maar was de afgelopen seizoenen weer werkzaam in Arnhem als trainer van het beloftenteam.

Ajax kocht het nog een jaar doorlopende contract bij Vitesse af en legde Vink een tweejarig contract voor. Vink ging er graag op in, ziet het als een uitdaging om met de beste jeugd van Nederland te kunnen werken. Vink krijgt in Amsterdam de A2 met eerste jaars A-spelers onder zijn hoede.

Louis Laros begeleidde tevens de 17-jarige Rick van Wolfswinkel die een tweejarig contract bij Vitesse tekende, met een optie voor nog eens twee jaar.

Rick van Wolfswinkel tekent een tweejarig contract voor Vitesse, in aanwezigheid van Jan Streuer (links) en Louis Laros (rechts)

Jan Streuer: "Rick is één van de grootste talenten uit onze opleiding. Hij is een aanvallende middenvelder met een uitstekende mentaliteit. Wij zijn blij dat we hem hebben kunnen vastleggen, want deze jongen heeft zeker de mogelijkheden om het eerste elftal van Vitesse te halen."