Samardzic genegeerd bij Feyenoord

6 februari 2001

Radoslav Samardzic is weggepest door het Feyenoord-management, zo beweert de Joegoslaaf in het Rotterdams Dagblad. Vanwege een financieel conflict dat uiteindelijk door de Rotterdamse club werd verloren, belandde Samardzic op een zijspoor. Inmiddels speelt Samardzic op huurbasis voor RKC Waalwijk.
Twee jaar resteren er nog van het contract bij Feyenoord van de 31-jarige Joegoslaaf. Maar het lijkt uitgesloten dat hij ooit nog een wedstrijd voor de Rotterdammers zal spelen. Samardzic speelt sinds vorige week op huurbasis voor RKC Waalwijk.

Samardzic is ervan overtuigd dat hij is gestraft vanwege zijn financiële conflict met de club. Met de spelersraad werden voor de Champions League bruto-premies van 18.000 gulden voor een gelijkspel en 36.000 gulden voor een overwinning afgesproken. Omdat buitenlanders onder een gunstiger belastingregeling vallen, houden ze daar een hoger nettobedrag aan over. De club beweerde echter achteraf uit te gaan van het gelijkheidsprincipe op nettobasis en hield extra geld in bij de buitenlandse spelers, waaronder ook Jon Dahl Tomasson en Jerzy Dudek. Het dispuut over de hoogte van de premies is inmiddels in het voordeel van Samardzic beslecht. Hij had duidelijke bepalingen in zijn contract opgenomen die het Feyenoord-management uiteindelijk niet kon negeren. Maar de prijs was hoog omdat Feyenoord hem vervolgens een lesje trachtte te leren, aldus Samardzic.

‘De club vond dat ik blij mocht zijn dat ik onder contract stond bij een topclub als Feyenoord, en liet me vanaf dat moment links liggen’, aldus Samardzic die grote problemen voorziet met Tomasson en vooral Dudek, die nog altijd midden in het conflict zitten. ‘Het heeft Dudek echt pijn gedaan dat de club het zozeer op de spits drijft en nog altijd geen oplossing gevonden heeft. Zijn relatie met de club is verstoord. Ik ben er zeker van dat hij Feyenoord aan het eind van het seizoen zal verlaten als hij de kans krijgt’, aldus Samardzic.