Dirk Kuyt voetballer van het jaar 2005/2006

29 augustus 2006

Uit handen van zijn ernstig zieke vader ontving een geëmotioneerde Dirk Kuyt gisteren op het voetbalgala de Gouden Schoen. De Katwijker eindigde voor Philip Cocu en Tim de Cler in het eindklassement. Het voetbalgala is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de VVCS, Voetbal International en De Telegraaf.

‘Dit is het mooiste cadeau dat ik ooit van mijn vader heb gekregen. Hij is de belangrijkste man in mijn leven en ik ben trots dat hij dit voor mij aandurfde’, zei Kuyt zichtbaar ontroerd.

Dirk Kuyt ontving de Gouden Schoen uit handen van zijn vader

De oeuvreprijs ging dit jaar naar Johan Cruijff, vanwege zijn grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal. Vorig jaar ging de Gouden Leeuw postuum naar Rinus Michels.

Klaas Jan Huntelaar vielen liefst twee prijzen te beurt. De Ajaxied werd gekozen als Talent van het Jaar en tevens gekroond tot Topscorer van het Jaar.