VVCS bezoekt spelersgroepen FC Emmen en VVV

29 november 2006

De spelersgroep van FC Emmen blijkt verbaasd over de verzwaring van de straffen bij dopinggebruik. De spelers van VVV blijken zich terdege bewust van hun voorbeeldfunctie.

Vorige week bezocht de VVCS de spelersgroep van Emmen. Danny Hesp en Edwin de Kruijff lieten vele relevante onderwerpen de revue passeren, waaronder de stabiliteitsperiode, de 13 weken regeling en de nieuwe dopingregelgeving. Met verbazing reageerden de spelers op de al geldende, verzwaarde straffen. De dreiging van een 2 jaar of zelfs levenslang durende schorsing maakte veel los binnen de groep.

De VVCS-leden van VVV-Venlo poseren

Dinsdag jl. was de spelersgroep van VVV aan de beurt voor een voorlichtingsronde. Danny werd bij zijn bezoek aan dit VVCS-bolwerk (bijna 100% organisatiegraad) vergezeld door Mark van Hintum, Louis Laros en Sjef Blatter. Kort na het afgelopen weekend vormden uiteraard de “spelersreacties in het heetst van de strijd” richting arbitrage uitgebreid onderwerp van gesprek.

De spelersgroep van VVV bleek van mening dat ondanks de soms hoopoplopende emoties tijdens een wedstrijd spelers zich toch bewust moeten zijn van hun voorbeeldfunctie en zich daarnaar ook moeten proberen te gedragen, hoe moeilijk dat op sommige momenten ook zal zijn.