Nieuwe spelers in de begeleiding van de VVCS

2 februari 2007

Afgelopen week hebben twee jeugdinternationals, te weten Siem de Jong (Ajax) en Steef Nieuwendaal (Willem II), besloten zich te laten begeleiden door de VVCS.

Siem de Jong:
De vorige week 18 jaar geworden Siem de Jong heeft met verschillende belangenbehartigers oriënterende gesprekken gevoerd om tot een weloverwogen keuze te komen.

Na een uitvoerig gesprek met de spelersbegeleiders van de VVCS besloot Siem zich te laten begeleiden door de VVCS.

Louis Laros:
“Wij zijn natuurlijk trots en blij met deze speler. Hij is in zijn leeftijd een van de grootste talenten van Nederland. Siem zit in de masterclass van Ajax, de grootste talenten uit de A-selectie, jong Ajax en de A1 vormen samen een groep van 14 spelers en trainen met elkaar om zichzelf naar een hoger niveau te brengen en beter te worden. Siem is een aanvallende middenvelder met scorend vermogen. Wij verwachten heel veel van hem.’’

Siem is tevens jeugdinternational van Oranje-18.

Steef Nieuwendaal:
De net 21-jarige Steef Nieuwendaal was niet tevreden over de begeleiding van zijn zaakwaarnemer. Na positieve geluiden van medespelers bij Willem II over de begeleiders van de VVCS kwam het verzoek van Steef of de VVCS de begeleiding over wilde nemen. Na een goed gesprek met Marc van Hintum en Louis Laros namen deze de begeleiding over.

Steef is jeugdinternational van Oranje-21 en kwam dit seizoen al tot 12 wedstrijden in de eerste selectie.

Louis Laros:
Ook van Steef hebben wij hoge verwachtingen. Steef is een verdedigende middenvelder die al jaren deel uit maakt van de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Zijn sterke punten zijn vooral zijn duelkracht, strijd en loopvermogen. Steef is ook een speler die anderen beter laat functioneren.