Carlo L’Ami nieuwe keeperstrainer Ajax

30 mei 2007

Carlo L’Ami heeft dinsdag een contract ondertekend dat loopt van 1 juli 2007 tot en met 30 juni 2008. De 40-jarige L’Ami is in het nieuwe seizoen verantwoordelijk voor de keepers van het eerste elftal van Ajax.

 

 

Als speler debuteerde de Leidenaar op 26 april 1987 voor Excelsior. Daarna kwam hij, via PSV, Heracles en Sparta Rotterdam in 1993 bij sc Heerenveen terecht. In 1996 speelde hij nog korte tijd voor Cambuur, daarna vertrok hij naar Telstar. Zijn laatste seizoen als speler, 2002-2003, was hij reservekeeper bij Feyenoord. De seizoenen daarna vervulde L’Ami een combinatiefunctie als keeperstrainer bij Excelsior en jeugdkeeperstrainer bij Feyenoord.

 

L’Ami wordt bij Ajax de opvolger van Fred Grim, die assistent-trainer wordt bij Sparta. Hij ziet het niet als een last dat hij de plaats inneemt van een boegbeeld van de Amsterdamse club. ,,Nee, ik vind het alleen maar een eer dat ik zijn taken mag overnemen.’’ Over zijn werkwijze is de nieuwe keeperstrainer duidelijk. De Ajax-keepers, Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Erik Heijblok, krijgen veel eigen verantwoordelijkheid. ,,Ze moeten het uiteindelijk zelf doen’’, zegt L’Ami. ,,Maar ik ben er natuurlijk wel voor het zetje in de rug.’’

Tijdens de onderhandelingen werd L’Ami bijgestaan door Louis Everard en Louis Laros.

Bron: www.ajax.nl