Van den Brink, Zimmerman en van Dinteren vinden nieuwe club

20 juni 2007

Bas van den Brink, Angelo Zimmerman en Ivar van Dinteren verruilen hun huidige werkgever per 1 juli 2007 voor een nieuwe. Van de Brink gaat naar Omniworld, Zimmerman naar Veendam en Ivar van Dinteren gaat komend seizoen voor Stormvogels Telstar voetballen.

Bas van den Brink begon zijn profcarrière bij FC Utrecht in het seizoen 2002-2003.

Hij speelde voor de club uit de Domstad 14 wedstrijden in de Eredivisie, 4 in de UEFA Cup en 1 Super Cup duel. Vanaf de winterstop van het seizoen 2004-2005 speelde de geboren Amsterdammer bij FC Emmen. In Emmen speelde de centrale verdediger in totaal 64 competitiewedstrijden.Per 1 juli staat Bas dus onder contract bij Omniworld, Hij heeft in Almere een contract getekend voor 2 jaar tot 30 juni 2009.

Angelo Zimmerman kwam 3 jaar geleden via de beloften van FC Groningen bij Cambuur Leeuwarden terecht. In Leeuwarden speelde hij in 2 seizoenen 53 wedstrijden, maar kreeg desondanks te horen dat zijn contract niet werd verlengd.Vorige zomer speelde Angelo nog mee met het VVCS team. FC Emmen trainer Jan van Dijk zag een versterking in Angelo en haalde hem naar Emmen. Niet slecht gezien, want hij speelde afgelopen seizoen liefst 37 wedstrijden voor die club. Ook FC Emmen wilde Zimmerman daarom vastleggen, maar hij koos voor BV Veendam. Daarmee koos hij ook voor een hereniging met Joop Gall die zijn trainer was bij de beloften van FC Groningen. Het is de bedoeling dat Angelo bij Veendam verdedigende middenvelder gaat spelen, maar hij heeft bewezen ook als linker centrale verdediger en als linksback goed uit de voeten te kunnen.

Ivar van Dinteren genoot zijn jeugdopleiding bij FC Utrecht. Daarna speelde hij voor achtereenvolgens FC Groningen, RKC, Helmond Sport, FC Zwolle en de afgelopen 1,5 jaar wederom voor Helmond Sport. Zijn contract bij Helmond liep nog een jaar door, maar gezien de situatie was het voor alle partijen het beste om naar een oplossing te zoeken.De oplossing is er in de vorm van Stormvogels Telstar gekomen. De aanvallende middenvelder wordt voor een jaar gehuurd.

Tijdens de onderhandelingen werden deze spelers bijgestaan door Edwin de Kruijff.