Team VVCS laat kansen liggen op eerste dag FIFPro Tournament

21 juli 2007

Het Team VVCS is op de eerste dag van het FIFPro Tournament in Groep A op de derde plaats geëindigd. Kansen waren er wel degelijk tegen Slovenië en Portugal, maar het ontbreken van een echte centrumspits binnen de selectie brak het Team op. Morgen wacht de strijd met Zwitserland.

Trainer Jan van Dijk was met een goeie groep afgereisd naar Lissabon, maar aan het samenstellen van een evenwichtige groep kom je als coach in de opzet van het Team VVCS uiteraard niet toe. Na het vertrek van Jurrick Juliana (hij tekende bij Cambuur Leeuwarden) ontbrak een echte centrumspits binnen het Team.

Tweevoudig Champions League winnaar Paolo Sousa en zijn zoontje openen het FIFPro Tournament 2007. John van Loenhout en Santinho Lopes Monteiro kijken lachend toe.

De vroege achterstand die het Team VVCS in de eerste wedstrijd opliep tegen de verrassend sterke Slovenen kon daardoor niet meer omgebogen worden. Twee keer werd er in de beginfase achterin niet resoluut opgetreden en evenzoveel keer werd het onverbiddelijk afgestraft: 0-2.

Leon Ramos en Victor Kros hebben het nakijken: de Slovenen komen op 0-2 via spits Blaz Puc, die met zijn sterke spel een stage bij Beira Mar afdwong.

Er werd op het scherpst van de snede gespeeld in Lissabon: Frank Karreman krijgt geel nadat hij de Sloveen Ivan Marinsek op de zijlijn torpedeert.

Het Team VVCS speelde daarna heel behoorlijk en combineerde soepel, maar voorin was er te weinig stootkracht. Toen in de tweede helft ook nog een strafschop gemist werd, was het duidelijk dat er in de eerste wedstrijd van 2 x 22,5 minuut geen punten behaald zouden worden. Het bleef 0-2.

Mo Elberkani in duel met de sterke voorstopper Boris Bjelkanovic, die als tweede Sloveen een stage afdwong bij het Portugese Beira Mar.

Ook de Portugezen gingen in de tweede wedstrijd onderuit tegen de Slovenen, echter slechts met 0-1 waardoor een overwinning op het gastland voor het Team VVCS noodzakelijk was om tweede in Groep A te eindigen.

Het Team VVCS was in de laatste groepswedstrijd ook sterker dan Portugal en een treffer hing voortdurend in de lucht, maar uiteindelijk kwamen beide ploegen toch niet tot scoren. Daardoor eindigde het Team VVCS met één punt op doelsaldo derde in de poule en wacht morgen de strijd tegen Zwitserland.

In Groep B won Italië dankzij doelpunten van hun vedetten Beppe Signori en Benito Carbone met 2-0 van Zwitserland en speelde het 0-0 tegen Frankrijk waardoor het zich dankzij een beter doelsaldo (de Fransen wonnen met 1-0 van Zwitserland) plaatste voor de finale tegen Slovenië. Frankrijk en Portugal spelen om de derde plaats.

Aanvoerder Rui Almeida Monteiro speelde zich in de belangstelling van het Sloveense Interbloc.

’s Avonds bleken twee Nederlandse spelers zich toch, ondanks het teleurstellende resultaat, in de kijker te hebben gespeeld. De scout van het Sloveense Interbloc meldde zich voor Rui Almeida Monteiro en Mo Elberkani. Gesprekken met deze spelers zullen na afloop van het toernooi op zondag plaatsvinden.

Het Team VVCS. V.l.n.r. staand: Sebastiaan Kolff, Victor Kros, Frank Karreman, Steve van den Broek Humphrey, Leon Ramos, Mohammed Elberkani, John van Loenhout, Dwight Eind, Geert van der Wiel (verzorger), Jan van Dijk (coach). V.l.n.r. zittend: Lucien Dors, Leonardo dos Santos Silva, Santinho Lopes Monteiro, Erik van der Ven, Rui Almeida Monteiro, Koen Garritsen, Saladhin Ait Jdag.