Stemming voor FIFPro World XI in volle gang

9 augustus 2007

De stemming voor de FIFPro World XI Player Awards is in volle gang. Tienduizenden profvoetballers van over de hele wereld kiezen momenteel de elf beste spelers van het afgelopen seizoen. Een groot deel van de Nederlandse stemmen is reeds binnen.

Het was de FIFPro World Player of the Year van vorig jaar zelf die begin juni het startschot gaf voor de verkiezingen van de FIFPro Player Awards 2006-2007. Ronaldinho liet in Barcelona het eerste stembiljet in de voting box glijden. Vele duizenden professionele voetballers zullen deze weken zijn voorbeeld volgen.

Bij het FIFPro hoofdkantoor in Hoofddorp kwamen inmiddels ook reeds de stemmen van twintig Nederlandse clubs binnen. Afgelopen week kozen onder meer de spelers van NEC de in hun ogen elf beste spelers (één doelman, vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers) van het afgelopen seizoen. Daarnaast gaven zij aan wie van deze elf de allerbeste was van het seizoen 2006-2007.

Wat Peter Wisgerhof betreft wordt na twee jaar Ronaldinho dit seizoen een ander FIFPro World Player of the Year: de aanvoerder van NEC koos voor Kakà. Verder heeft Wisgerhof in zijn FIFPro World XI plaats ingeruimd voor drie Nederlanders: Van der Sar, Van Persie en Van Nistelrooy. Uit de eredivisie is bovendien Alex (inmiddels Chelsea) in zijn team vertegenwoordigd.

Het elftal dat Muslu Nalbantoglu heeft gekozen, verschilt op maar liefst negen posities van dat van Wisgerhof. Clarence Seedorf is de enige Nederlander in het team van Nalbantoglu, die op zijn eigen positie van rechtervleugelverdediger de Braziliaan Daniel Alves (Sevilla) naar voren schoof. Als het aan Nalbantoglu ligt wordt Ronaldinho voor het derde opeenvolgende jaar FIFPro World Player of the Year.

De FIFPro World XI en de FIFPro World Player of the Year worden 24 september gepresenteerd.