Debuut Erwin Mulder in Feyenoord 1

4 december 2007

De 18-jarige Erwin Mulder zat inmiddels al een groot aantal duels op de bank bij Feyenoord als tweede keeper. Afgelopen zondag maakte hij zijn debuut in de basis.

Erwin Mulder doorliep de gehele jeugdopleiding van Vitesse alvorens hij 4 jaar geleden de overstap maakte naar Feyenoord als eerstejaars B-junior. Mulder is voor alle jeugdselecties van Oranje uitgekomen en is inmiddels eerste keeper bij Oranje -19.

Sinds vorig seizoen is Mulder derde keeper bij Feyenoord. Door de blessures van Ekramy zit Mulder echter al geruime tijd als tweede keeper op de bank. Vorige week zondag zag het er na de val van Timmer al naar uit dat Mulder zijn debuut zou maken. Timmer bleek ondanks zijn blessure echter door te kunnen spelen. Afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen Heracles, kon Mulder dan toch zijn debuut voor Feyenoord maken.

Mulder voelde veel vertrouwen van zijn medespelers en trainers. Ook trainer Van Marwijk was tevreden over het optreden van Mulder. Volgens Van Marwijk oogde Mulder ontspannen en was hij rustig in zijn spelhervattingen. De keren dat Mulder handelend op moest treden deed hij dat uitstekend. Al met al een prima debuut, volgens de hoofdtrainer.

Feyenoord brak onlangs het contract van Mulder nog open tot 2011, ook daar spreekt veel vertrouwen van de club uit.

Erwin Mulder wordt begeleidt door Louis Laros.