Barry Maguire naar FC Utrecht

16 juni 2008

Barry Maguire heeft officieel zijn contract bij FC Utrecht getekend. De achttienjarige middenvelder, die ook als verdediger goed uit de voeten kan, komt voor vier seizoenen naar Utrecht. Maguire is afkomstig van eerste divisieclub FC Den Bosch. 

De rechtspoot begon zijn voetballoopbaan bij Theole uit Tiel. Op zestienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste van Den Bosch, waar hij sindsdien bijna zeventig wedstrijden speelde. Maguire, die een Ierse vader en een Nederlandse moeder heeft, komt ook uit voor het Nederlands Elftal onder 19 jaar, waarin hij in de laatste negen wedstrijden onafgebroken meedeed. Dat de officiële presentatie van de speler bij FC Utrecht enige tijd op zich heeft laten wachten, komt doordat Den Bosch nog lang speelde voor het kampioenschap en de play offs en Maguire vervolgens een toernooi met Oranje onder de 19 moest spelen. Tenslotte nam de speler nog een korte vakantie.

Barry Maguire, die het komend seizoen met nummer 18 gaat spelen, zei bijzonder trots te zijn het FC Utrecht-shirt te mogen dragen. “Dit is echt een mooie club, ik had er ook direct een goed gevoel bij”, aldus de nieuwe speler. “Als je de club volgt, weet je dat het publiek altijd achter het team staat en dat het ook daardoor eigenlijk van elke tegenstander kan winnen”. Maguire noemde zichzelf ‘een speler met veel inzet, die altijd zijn uiterste best doet en veel wil leren’. Gevraagd naar zijn verwachtingen zei Barry: “Natuurlijk ga ik proberen een basisplaats te veroveren en op welke plek ik dan in het elftal terecht kom, dat zien we dan wel”. “Barry heeft zich op zeer jonge leeftijd snel ontwikkeld bij FC Den Bosch en krijgt nu de kans om op het hoogste niveau de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten” aldus spelersbegeleider Louis Laros