Financieel

Programma basiskennis calculatie
Werk je graag met cijfers? Spreekt de functie van financieel-economisch medewerker je aan? Dan is de cursus Basiskennis Calculatie (BKC®) de eerste stap op weg naar jouw doel. Tijdens deze cursus word je uitstekend voorbereid op het examen Basiskennis Calculatie (BKC®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Kortom, een logische opstap voor een schitterende loopbaan in de financiële en/of administratieve sector.

Aanpak
Deze cursus wordt gekenmerkt door een zeer grote praktijkgerichtheid. Je krijgt bruikbare kennis aangereikt op het gebied van goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens. Tijdens deze cursus word je uitstekend voorbereid op het officiële examen Basiskennis Calculatie (BKC®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Wij bieden je een complete examentraining met tips, trucs en proefexamens. Je wordt begeleid door een ervaren docent.

In deze cursus word je uitgebreid voorbereid op je examens. Als financieel professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten spelen oefenvragen ter voorbereiding op het examen een belangrijke rol.

Vooropleiding
Je hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen.

Voorbereiding en studiebelasting
Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Online leeromgeving
Tijdens de cursus heb je toegang tot de leeromgeving van de VVCS.

Programma
In deze cursus komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Financieel-administratieve berekeningen
• Elementaire berekeningen
• Kostprijscalculaties
• Statistiek en spreadsheetgebruik

Handel en verzekering
• Goederenhandel
• Handel, koop en verkoop
• Internationale handel
• Verzekering

Examentraining
• Tips en trucs
• Proefexamens

Examen en diploma
Als je alle lessen hebt gevolgd en 80% van de opdrachten hebt gemaakt ontvang je een bewijs van deelname. Tevens ben je dan goed voorbereid om deel te nemen aan het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit examen wordt online geëxamineerd en moet je persoonlijk aanvragen bij het betreffende examenbureau. Bij een succesvol resultaat ontvang je het officiële diploma ‘Basiskennis Calculatie (BKC®).

Lesrooster voor Basiskennis Calculatie (BKC®)
Planning in overleg. (6 avonden)

Jouw investering
De kosten voor de opleiding zijn 575 euro. Deze kosten zijn inclusief BTW en lesmaterialen.
Indien de deelnemer kiest voor een extern landelijk examen, dan moet rekening gehouden worden met de examenkosten die het landelijk examenbureau in rekening brengt. Deze kosten zijn niet opgenomen in de kosten voor deze cursus.
Opleidingskosten moeten voor de start van de opleiding zijn voldaan.
Na ontvangst van de cursuskosten worden de toegangscodes tot de leeromgeving doorgestuurd en komt het lesmateriaal beschikbaar.

Meer informatie, advies en inschrijving
Heb je vragen over de cursus of wil je jezelf inschrijven, bel voor meer informatie Arjan Ebbinge (06-42298097) of mail naar academy@vvcs.nl

Direct inschrijven