Opleiding Personal Trainer PRO

Opleiding Personal Trainer

Wil jij aan de slag als (zelfstandig) erkend Personal Trainer? De meest uitgebreide en complete opleiding tot Personal Trainer van opleidingspartner Start2Move is geschikt
voor de ambitieuze profvoetballer die als erkend Personal Trainer zelfstandig aan de slag wil met diverse doelgroepen met specifieke klachten en/of wensen.

Je leert alles over trainingsleer, anatomie, blessurepreventie, progressieve overload, het omgaan met klanten, didactisch handelen, algemene voedingsleer en voeding in relatie tot sport en een gezonde leefstijl.

Verder krijg je aanvullende kennis op het gebied van:
• Coaching en gedragsverandering
• Slaap- en stressmanagement
• Krachtprogrammering
• Bewegingsdeskundigheid

Daarnaast leer je een businessplan maken en krijg je daarmee alle facetten die nodig zijn om je eigen business op te kunnen zetten. Ook als je voor een fitnessclub of personal trainer-studio gaat werken is dit erg waardevol. Zo leer je namelijk ondernemen binnen het bedrijf.

Inhoud Opleiding:
1. Fitnesstrainer A
2. Fitnesstrainer B
3. Sport en Voeding
4. Personal Trainer Business

Je hebt keuze uit drie soorten studievarianten waarmee je de opleiding Personal Trainer kunt volgen:
1. Basis
2. Essentieel
3. Excellent

Bij de studievariant Basis volg je alle vier de modules volledig als online zelfstudie (On Demand) zonder praktijkdagen. Bij de studievariant Essentieel bestaan de modules Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B uit live online lessen met een docent, afgewisseld met praktijkdagen op locatie. Bij de studievariant Excellent volg je alle lessen volledig op locatie. De modules Sport & Voeding en
Personal Trainer Business volg je bij alle studievarianten volledig als online zelfstudie (On Demand).

Heb je je keuze gemaakt dan bepaal je zelf de volgorde. De enige eis is dat je minimaal het theorie-examen van Fitnesstrainer A moet hebben afgerond voordat je met de module Fitnesstrainer B kunt beginnen.

De 4 modules uit deze opleiding bestaan uit een afwisseling van theorie (o.a. krachttraining, voeding, blessures, testen en meten, klantbegeleiding) en praktijk en worden exclusief aangeboden aan leden van de VVCS. Naast de reguliere lesdagen heb je o.a. toegang tot de online leeromgeving met diverse video’s, PowerPoints, en een online oefentool. Je kunt daarnaast ook deelnemen aan diverse webinars en de Start2Move community.
Kijk voor meer informatie op: https://www.start2move.nl/personal-trainer

Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Praktische informatie
• Je kunt zelf kiezen of je de studie klassikaal volgt, als zelfstudie of een combinatie; flexibel en goed te volgen naast je baan, sport en/of gezin
• De klassikale variant van de opleiding wordt op diverse locaties in Nederland
aangeboden
• Diverse startdata
• Zelfstudie ca. 4-6 uur per week
• Stage ca. 2-3 uur per week (in totaal 40 uur bij Fitnesstrainer A en 35 uur bij
Fitnesstrainer B)

Diploma’s en carrière mogelijkheden
Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B, ontvang je het NL Actief diploma (voorheen FitVak). Het hoogste Europees erkende diploma. Hiermee kun je zelfstandig aan de slag als Personal Trainer. Bovendien ontvang je het certificaat Sport en Voeding en Personal Trainer Business. Er is op dit moment een grote vraag naar erkende Personal Trainers in heel Nederland. Dit diploma biedt volop kansen om direct of na je voetbalcarrière aan de slag te gaan. Met de diploma’s van NL Actief kun jij je registreren in het Nederlandse register FitNed. Dit register is speciaal voor fitnessprofessionals, zodat klanten kunnen nagaan of een Fitnesstrainer of Personal Trainer officieel is opgeleid en erkend door de fitnessbranche. Daarnaast kun je als erkend professional je ook registeren in het Europese register EREPS. Het registreren in EREPS heeft dezelfde doelstelling als FitNed, maar dan voor de Europese markt. Dit betekent dat je ook als erkend Fitnesstrainer of Personal Trainer aan de slag kunt binnen de Europese Unie.

Kosten
De volledige opleidingskosten inclusief cursusmaterialen en examens bedragen:
1. Personal Trainer Basis: 2345,-
2. Personal Trainer Essentieel: 2995,-
3. Personal Trainer Excellent: 3865,-
Dit is inclusief pakketkorting en geldt bij betaling ineens. Het is daarnaast ook mogelijk om in termijnen te betalen.
Als lid van de VVCS heb je recht op een teruggave van jouw studiekosten van 10%, bovendien ontvang je een extra korting van 10% op het totaalbedrag met de code S2M-VVCS10. Voer deze kortingscode in bij het afrekenen op de website van Start2Move.

Direct inschrijven