Opleiding Personal Trainer PRO

Opleiding Personal Trainer Pro

Wil jij aan de slag als (zelfstandig) erkend Personal Trainer? De meest uitgebreide en complete opleiding Personal Trainer Pro van opleidingspartner Start2Move is geschikt voor de ambitieuze profvoetballer die als erkend Personal Trainer zelfstandig aan de slag wil met diverse doelgroepen met specifieke klachten en/of wensen.

Na het succesvol afronden van het theorie- en praktijkexamen Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B, ontvang je het NL Actief diploma (de naam FitVak wordt ook nog veel gebruikt, maar dit is inmiddels NL Actief).

Met de diploma’s van NL Actief kun jij je registreren in het Nederlandse register FitNed. Dit register is speciaal voor fitnessprofessionals, zodat klanten kunnen nagaan of een Fitnesstrainer of Personal Trainer officieel is opgeleid en erkend door de fitnessbranche. Daarnaast kun je als erkend professional je ook registeren in het Europese register EREPS. Het registreren in EREPS heeft dezelfde doelstelling als FitNed, maar dan voor de Europese markt. Dit betekent dat je ook als erkend Fitnesstrainer of Personal Trainer aan de slag kunt binnen de Europese Unie.

Inhoud Opleiding:
1. Fitnesstrainer A
2. Fitnesstrainer B
3. Sport en Voeding (On Demand zelfstudie)
4. Personal Trainer Business (On Demand zelfstudie)

De 4 modules uit deze opleiding bestaan uit een afwisseling van theorie (o.a. krachttraining, voeding, blessures, testen en meten, klantbegeleiding) en praktijk en worden exclusief aangeboden aan leden van de VVCS. Naast de reguliere lesdagen heb je o.a. toegang tot de online leeromgeving met diverse video’s, powerpoints, een online oefentool en kun je gratis deelnemen aan diverse webinars.

Je kunt na inschrijving voor de Personal Trainer opleiding direct aan de slag in je online leeromgeving, waar je ook je lesdagen kunt inplannen. Vervolgens bepaal je per module zelf hoe je deze wilt volgen. Je kunt een module klassikaal volgen of als zelfstudie (On Demand).

De klassikale vorm is een combinatie van lesdagen op locatie en lesdagen live online. Verder worden de klassikale opleidingen ondersteund met on demand materiaal die ook gebruikt worden in de online zelfstudie varianten. Heb je je keuze gemaakt dan bepaal je zelf de volgorde. De enige eis is dat je minimaal het theorie-examen van Fitnesstrainer A moet hebben afgerond voordat je met de module Fitnesstrainer B kunt beginnen.

Kijk voor de uitgebreide mogelijkheden op: https://www.start2move.nl/vvcs

Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Praktische informatie
• Jij bepaalt zelf of je je studie of een deel van je studie klassikaal of als zelfstudie wil volgen; wel zo flexibel en makkelijk
• De opleidingen worden op diverse locaties in Nederland verzorgd*
• Diverse startdata
• Zelfstudie ca. 4-6 uur per week
• Stage ca. 2-3 uur per week (in totaal 40 uur bij Fitnesstrainer A en 35 uur bij Fitnesstrainer B)

* Het is mogelijk om lesdagen kosteloos op een andere locatie of “online” in te halen.

Diploma’s en carrière mogelijkheden
Na afronding van de volledige opleiding heb je het hoogste Europees erkende diploma Personal Trainer (niv. 4) en is het mogelijk (zelfstandig) aan de slag te gaan als Personal Trainer. Bovendien ontvang je het certificaat Sport en Voeding en Personal Trainer Business. Er is op dit moment een grote vraag naar erkende Personal Trainers in heel Nederland. Dit diploma biedt volop kansen om direct of na je voetbalcarrière aan de slag te gaan.

Kosten
De volledige opleidingskosten inclusief cursusmaterialen en examens bedragen € 3.295,– of € 2.634,– voor de volledige zelfstudie (bij betaling ineens). Betalen in termijnen is uiteraard ook mogelijk. Kijk voor de uitgebreide mogelijkheden op: https://www.start2move.nl/personal-trainer-pakketten/pro#page_block_4

Als lid van de VVCS heb je recht op een teruggave van jouw studiekosten van 10%, bovendien ontvang je een extra korting van 10% op het totaalbedrag onder vermelding van actiecode S2M-VVCS10 op het aanmeldformulier op de site van Start2Move.