ADO Den Haag wederom winnaar VVCS Veldencompetitie Eerste Divisie

3 juni 2024

De aanvoerders uit de Ere- en Eerste divisie geven wekelijks hun beoordeling van de velden in Nederland. Na elke speelronde ontvangt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (uitstekend) voor het veld waarop zij gespeeld hebben.

Voor het derde jaar op rij wordt het veld van ADO Den Haag tot het beste veld van Nederland uitgeroepen door de aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie.
In de tussenstand na 20 speelronden stond ADO al bovenaan, zo ook in de eindstand. En daarmee werpt hun overstap naar echt gras in 2020, duidelijk zijn vruchten af. Het veld van de Haagse club werd afgelopen seizoen beoordeeld met een gemiddelde van 4,89 punten op een schaal van 5.

Nummer 2 is de grasmat van FC Groningen met een beoordeling van 4,37 en Willem II is derde geworden met een beoordeling van 4,05.
De kunstgrasvelden worden nog altijd beduidend minder hoog aangeschreven dan de natuurgrasvelden en zijn terug te vinden vanaf plek 12.

De Schaal voor het Beste Veld zal binnenkort worden uitgereikt aan het team van greenkeepers van ADO Den Haag. Gefeliciteerd!

Graag danken wij alle aanvoerders voor hun medewerking aan de VVCS Veldencompetitie.