ADO Den Haag winnaar VVCS veldencompetitie KKD 2022 – 2023

8 juni 2023

De aanvoerders uit de Ere- en Eerste divisie geven wekelijks hun beoordeling van de velden in Nederland. Na elke speelronde ontvangt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben.

Opnieuw wordt het veld van ADO Den Haag tot het beste veld van Nederland uitgeroepen door de aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie.

In de tussenstand na 20 speelronden stond ADO al bovenaan, zo ook in de eindstand. En daarmee werpt hun overstap naar echt gras in 2020, duidelijk zijn vruchten af.

Het veld van de Haagse club werd afgelopen seizoen beoordeeld met een gemiddelde van 4,47 punten op een schaal van 5. Nummer 2 is de grasmat van PEC Zwolle met een beoordeling van 4,42 en Willem II is derde geworden met een beoordeling van 3,95.

De kunstgrasvelden worden nog altijd minder hoog aan geschreven dan de natuurgrasvelden en zijn terug te vinden vanaf plek 13. Het kunstgrasveld van Helmond Sport (1,63) bezet de laatste plek in deze eindstand.

De schaal voor het beste veld zal op korte termijn worden uitgereikt aan het team van greenkeepers van ADO Den Haag. Gefeliciteerd!

Graag danken wij alle aanvoerders voor de medewerking in de veldencompetitie!