Adrie Bogers verlengt contract bij Willem II

21 april 2015

Willem II heeft een akkoord bereikt met assistent-trainer Adrie Bogers over de verlenging van zijn contract tot de zomer van 2017.

Technisch manager Carlos Aalbers: ‘Met de contractverlenging van Adrie zetten we weer een stap richting het volgende seizoen. We zijn blij dat Adrie bij de club blijft, want hij levert een goede bijdrage binnen de technische staf.’ 

Adrie Bogers (49) werd bij aanvang van dit seizoen als assistent-trainer van Jurgen Streppel gepresenteerd. Hij is een oude bekende, want hij speelde maar liefst 119 wedstrijden voor Willem II in de periode 1992-1996.
De 49-jarige Bogers speelde als prof meer dan 400 competitiewedstrijden voor achtereenvolgens NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen, Willem II en Turnhout. Na zijn actieve carrière begon hij zijn trainerscarrière bij RKC Waalwijk, bij welke club hij via de A1 en de beloften een aantal jaren als assistent-trainer van het eerste elftal functioneerde. Na het ontslag van Adrie Koster was Bogers ook een  periode als interim-hoofdtrainer van de Waalwijkse club actief. Internationale ervaring deed Bogers op toen hij door Željko Petrović werd gevraagd om als assistent-trainer in dienst te treden van de Japanse topclub Urawa Red Diamonds.In 2012 werd hij vervolgens assistent bij NAC Breda. Na het ontslag van trainer John Karelse werd Bogers in oktober 2012 interim-hoofdcoach, waarna hij een aanbieding kreeg om definitief hoofdtrainer te worden. Vanwege een verschil van inzicht met de directie bedankte Bogers voor de eer en maakte het seizoen af in zijn oude rol van assistent.
In het seizoen 2013-2014 werd Bogers aangesteld als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam waar hij in december werd ontslagen toen de club op de tweede plaats stond achter, de ongenaakbare kampioen van dat seizoen, FC Dordrecht. 

Adrie Bogers heeft zich in de onderhandelingen met Willem II laten bijstaan door Louis Laros van de VVCS.