Anthony van den Hurk wil twee idealen waarmaken

26 september 2018

Eerst slagen als spits, later als personal trainer.

Anthony van den Hurk (25) wil twee idealen hoe dan ook waarmaken. Op termijn als zelfstandig personal trainer een eigen éénmanszaak opstarten. Maar: ‘Voor alles wil ik slagen in het voetbal. Daar draait alles om. Dat staat bij mij als focus op nummer één’, klinkt het vastberaden.

Hoewel hij nog zo’n tien jaar in het voetbal wil doorgaan, heeft hij zich inmiddels ook al ingedekt voor een solide broodwinning na de actieve carrière. In iets meer dan een jaar geleden rondde hij de opleiding tot Personal Trainer Pro af met het erkende diploma. Dankzij de VVCS behoorde hij tot de groep van eerste cursisten die vanaf januari 2017 de wekelijkse lessen van Start2Move bijwoonden in Tilburg. ‘Ik heb altijd al veel contact gehad met Arjan Ebbinge. Ik was op zoek naar iets naast het voetballen, waarmee ik me kon identificeren en kon door-ontwikkelen. Ik was nogal geïnteresseerd in het menselijk lichaam. Via een appje attendeerde hij mij op deze nieuwe opleiding.’ VVCS loopbaancoach Arjan Ebbinge:’Anthony was al een tijd bezig met iets voor na zijn carrière. Het liefst in de sport. Eerder was een opleiding tot junior accountmanager niet doorgegaan. Ik informeerde hem over een nieuwe opleiding, tot Personal Trainer Pro. Met een start van de eerste groep in januari 2017.’

Op 11 januari startte de groep van twaalf kandidaten (‘een klas met alleen maar voetballers’) met de reeks van wekelijkse lessen op woensdag in Tilburg. ‘Ik wist al vroeg dat ik niet als trainer in het voetbal wilde blijven. Ik ben meer geïnteresseerd in ander dingen, zoals het menselijk lichaam. Dat vind ik super-interessant en daar paste deze opleiding perfect bij. Ik vind het sowieso heel mooi om mensen echt te kunnen helpen. Bijvoorbeeld om succesvolle zakenmensen te helpen bij de omslag naar een gezonde levensstijl.’ Of jeugdige scholieren bewust maken van de noodzaak tot bewegen. ‘Want zitten is dodelijker dan roken. Staande werken in plaats van zitten. Apple tracht dat in Amerika zoveel mogelijk door te voeren. Een half uur zitten verplicht je daarna minimaal twee minuten te gaan lopen’, uit Anthony van den Hurk zijn zorg over tal van slordige gewoontes in de dagelijkse sleur.

Klik hier voor het volledige interview met Anthony.