Beroepenveldcommissie VVCS Academy te gast bij Aegon

1 november 2012

Woensdagavond heeft de Beroepenveldcommissie van de VVCS Academy op uitnodiging van Rene Ydema vergaderd in het Aegon hoofdkantoor te Den Haag.

Voorafgaand aan de vergadering kregen de leden van de Commissie een rondleiding door het recent volledig verbouwde pand. Tijdens een presentatie van Ronald van Liemt, Hoofd Sponsoring & Events van Aegon, werd de sponsordeal met Ajax onder de loep genomen.
Interessant was het om te ervaren dat een dergelijke sponsordeal tegenwoordig heel wat meer impliceert dan exposure via het shirt of het stadion. Het sponsorcontract met Ajax bevat onder meer een uitgebreid sociaal maatschappelijke plan dat tot ver buiten het stadion reikt.

De commissie discussieerde vervolgens over de vraag hoe topsportmanagement in het betaald voetbal zich verhoudt tot het management van een “normaal” MKB bedrijf. En hoe dat vervolgens weer gebruikt kan worden binnen het programma van de HBO opleiding. Danny Hesp concludeert:”Het was een zeer leerzame en vruchtbare bijeenkomst voor de VVCS Academy”.