Björn Zwikker (BVO Emmen) met Nederlands Beach Soccer Team naar Angola

14 november 2007

Een opvallende naam in de selectie van het Nederlands Beach Soccer Team is die van de 19-jarige Björn Zwikker, contractspeler bij Emmen.

Björn Zwikker is contractspeler bij de BVO Emmen en geldt daar als een groot talent. Zwikker: "Ik heb afgelopen zomer tijdens mijn vakantie met een aantal vrienden meegedaan aan een Beach Soccer toernooi. We hebben uiteindelijk de finales gehaald. Blijkbaar heb ik daar een goede indruk gemaakt, want drie weken geleden ben ik gebeld met de vraag of ik mee wilde naar Angola!"

Aangezien Björn daar toestemming van zijn club voor nodig heeft is hij de volgende dag meteen naar de leiding van Emmen gestapt. "Ik ben er Emmen heel dankbaar voor dat ze mij toestemming hebben gegeven. Ik vind het een enorme uitdaging om tegen landen als Brazilië en Italië te spelen. Bovendien weet ik helemaal niks van Angola. Ik ben dan ook zeer benieuwd wat ons daar te wachten staat!"

Het Nederlands Beach Soccer Team van Holland Beach Soccer gaat van 15 t/m 20 november deelnemen aan een groot internationaal toernooi in Angola. Nederland zal uitkomen tegen Angola, Brazilië, Portugal, Marokko en Italië.

Bjorn Zwikker wordt begeleid door Edwin de Kruijff.