Borussia Dortmund geïnteresseerd in Joey Gudjonsson

10 juli 2001

Borussia Dortmund is serieus geïnteresseerd in de IJslandse middenvelder van RKC Waalwijk, Joey Gudjonsson. De Waalwijkse ploeg weigert echter mee te werken aan een transfer en heeft een prijs van 15 miljoen gulden genoemd om potentiële kopers af te schrikken. Gudjonsson en zijn zaakwaarnemer overwegen nu naar de Arbitragecommissie van de KNVB te stappen.
Joey Gudjonsson heeft een uitstekend seizoen achter de rug. De venijnige middenvelder was een van de revelaties van de Waalwijkse ploeg, die zich bijna voor Europees voetbal wist te kwalificeren. Zijn contract loopt nog door tot 2005.

RKC is alweer de vierde club van de net 21-jarige middenvelder. De speler bracht zijn jeugd door bij IF Akranes, debuteerde als 18-jarige bij RC Genk en maakte het jaar daarna bij MVV veel indruk met zijn inmiddels befaamde afstandschoten en vrije trappen.

Dortmund, de nummer 3 van het afgelopen Bundesligajaar, volgde Gudjonsson al enige tijd en heeft nu 7 miljoen gulden over voor de IJslander. De club haakte echter als verwacht af na het horen van de transferprijs van 15 miljoen gulden.

Gudjonsson overweegt nu de zaak aan te kaarten bij de Arbitragecommissie van de KNVB. De IJslander is van mening dat RKC hem deze positieverbetering niet mag weigeren en verwacht dat de Commissie een reële transfersom kan bepalen, die een overgang naar Dortmund weer mogelijk zou maken.