Cursus Prestatiepsychologie voor de tweede keer gestart aan de VVCS Academy

8 oktober 2015

De cursus Prestatiepsychologie is een cursus die vorig jaar voor het eerst gevolgd kon worden aan de VVCS Academy. De deelnemers waren dermate enthousiast, dat wij besloten deze cursus dit jaar wederom aan te bieden.

Dat dit een juiste inschatting is geweest, blijkt wel uit het feit dat de cursusgroep binnen een maand met 14 deelnemers compleet was. Wederom bestaat deze groep uit een mooie mix van (oud-)profvoetballers, (oud-)trainers en begeleiders.

Net als de eerste cursus wordt deze ook nu weer verzorgd in samenwerking met sportpsycholoog Paul van Zwam (Trainingsbureau Vlemmings & Van Zwam) en de belangenvereniging voor Coaches Betaald Voetbal (CBV).
Het centrale thema tijdens de cursus is “vorm geven aan je eigen ontwikkeling”. Door middel van de onderstaande onderwerpen zullen de deelnemers onder begeleiding van de docent hierop inspelen.
– Inzicht in jezelf
– Zelfcontrole
– Zelfreflectie
– Zelfvertrouwen

De deelnemers leren hoe zij de kennis over prestatiepsychologie die zij opdoen kunnen omzetten naar concrete actie. Hierin speelt communicatie uiteraard een belangrijke rol. Tevens zullen er tijdens de 4 bijeenkomsten telkens nieuwe gastsprekers aanschuiven.

De VVCS hoopt dat ook de tweede lichting deze cursus als een toevoegde waarde op hun carrière zal beoordelen. De VVCS wenst hen dan ook een leerzame cursus toe.