Daan Disveld verlengt zijn contract bij N.E.C.

18 januari 2013

Daan Disveld heeft zijn contract, dat aan het einde van het huidige seizoen zou aflopen, verlengd en zal tot medio 2015 onder contract staan bij N.E.C.

De club uit Nijmegen heeft tevens een optie voor nog 1 seizoen. Disveld, die aanstaande zondag 19 wordt, speelt al vanaf  de D-jeugd in de jeugdopleiding van N.E.C. Sinds dit seizoen maakt hij officieel deel uit van de eerste selectie.

Hij speelt zijn wedstrijden in het beloftenteam. Tevens zit Disveld, ondanks dat hij nog mag uitkomen in de A-jeugd, regelmatig op de bank bij het eerste team. Ook in de Nederlandse jeugdteams heeft Disveld veel wedstrijden gespeeld, met als absoluut hoogtepunt het EK voor Oranje onder 17. Dit team wist in mei 2011 het EK te winnen, en Disveld mocht als aanvoerder de bokaal uit handen van UEFA baas Michel Platini in ontvangst nemen.

Carlos Aalbers, technisch directeur van N.E.C, is zeer content met het langere verblijf van Disveld: “Daan loopt al jaren bij N.E.C, en het is goed te constateren dat hij zich verder wil ontwikkelen bij ons. Hij zit al geregeld bij de wedstrijdselectie van het eerste team en het is nu aan Daan om de laatste stap te zetten naar  het basiselftal”.

Disveld over zijn nieuwe contract: “Ik ben super blij en trots dat ik de komende jaren bij N.E.C onder contract sta. De laatste jaren zijn er een aantal jeugdspelers doorgestroomd naar het eerste elftal, met als mooiste voorbeeld Bram Nuytinck die via N.E.C nu bij een topclub speelt. Ik wil zo snel mogelijk debuteren in het eerste elftal en ik ga er alles aan doen om dit te realiseren”.

Daan Disveld heeft zich in de onderhandelingen met N.E.C laten bijstaan door de VVCS.