Dagboek Team VVCS 2023

7 september 2023

Foto: Peter Paul van der Werff

Maandag 3 juli
Wat een heerlijke start. Maar liefst 19 spelers, inclusief 2 keepers. Echt een ongekend aantal. Mede hierdoor hebben we nu al oefenwedstrijden kunnen vastleggen voor de komende 5 weken. We verwachten de komende periode alleen nog maar meer spelers te verwelkomen. Dit is voor Team VVCS een nieuwe situatie. Ook nieuw zijn de trainer en fysieke trainer. Dit zijn Sjaak Polak en Ted de Man. Zij gaan de spelers (wedstrijd)fit maken. Vertrouwde gezichten zijn er ook in de staf; Rob van Dijk gaat met de keepers aan de slag en René Beerntsen zorgt dat het de spelers medisch aan niets ontbreekt. Wat ook vertrouwd is, is het complex van VV Woudenberg. Voor het derde jaar op rij zorgt deze club voor de perfecte omstandigheden. Het grasveld ligt er ook dit jaar weer fantastisch bij. De spelers hebben wat dat betreft niets te klagen. Er wordt ruim 2 uur getraind, waarin zowel conditioneel werk, positiespellen, pass- en trapvormen en partijvormen aan bod komen. Heerlijk om met zo’n grote en gretige groep deze campagne zo te kunnen beginnen.

Dinsdag 4 juli
Vandaag 3 spelers erbij en dus staan we al met 22 spelers op het veld. Na de training van gisteren viel het gelukkig ook mee met de spierpijn, dus de staf mocht zich weer uitleven. Na de uitgebreide warming-up met Ted de Man, wordt er in een circuit-vorm flink aan de conditie gewerkt. Uiteraard alles met bal. De keepers gaan ondertussen aan de slag met Rob van Dijk. Daarna heeft Sjaak Polak kleine partijen in petto. Op het ene veld met keepers, op het andere veld met kleine doelen. Op beide velden vliegen de vonken ervan af. Na wederom ruim 2 uur training worden de uiteindelijke winnaars traditioneel gehuldigd. Morgen een dagje rust voor de boys en donderdag weer verder.

Donderdag 6 juli
We werken vandaag al een beetje richting de wedstrijd van zaterdag. Ramón ten Hove is als keeper erbij gekomen en ook Amadou van Leeuwen, Doriano Kortstam en Jeffrey Neral zijn er vandaag voor het eerst bij. Mede daarom hebben we al een grote partijvorm van 11 tegen 11 kunnen spelen. Sjaak Polak heeft daarnaast ook nog wat andere vormen bedacht, dus al met al toch weer 2,5 uur op het veld. We kunnen rustig stellen dat er alles aan gedaan wordt om de spelers weer op prof-niveau te brengen.

Vrijdag 7 juli
Het kwik gaat vandaag weer eens richting de 30 graden, maar bij de start van de training is het heerlijk voetbalweer. Het veld is nog een beetje vochtig van de dauw, het zonnetje schijnt, het gras is gemaaid en de lijnen zijn weer aangebracht. Vandaag de laatste training voor de wedstrijd. De boys gaan eerst met Ted de Man aan de slag om vervolgens met Sjaak een pass- en trapvorm te doen. Daarna even het spreekwoordelijke puntje op de i zetten in een 11 tegen 11, waarbij ook gelijk de standaardsituaties worden meegenomen. Na de training worden de spelers geselecteerd voor de wedstrijd van morgen. We gaan met 22 spelers richting VVV-Venlo. Het is de planning dat iedereen 45 minuten speelt. De spelers die nu nog niet meegaan komen uiteraard wel aan speeltijd in de volgende wedstrijden. Gelukkig hebben we daar een mooi programma voor kunnen maken.

Foto: Fortuna Media

“Tijdens de training merk je niets van verslapping. Niet bij de staf, maar ook niet bij de spelers. Sterker nog, ze zijn zo gretig als wat.”

Zaterdag 8 juli
Matchday! We spelen vandaag de wedstrijd in Horst. Het veld ligt er goed bij. Voor de wedstrijd wordt er nog een keer gesproeid en ook tijdens de ingelaste drinkpauzes gaan de sproeiers aan. Geen overbodige luxe met deze temperatuur. Het is namelijk 34 graden. We beginnen de wedstrijd niet scherp en VVV-Venlo profiteert gelijk van een foute inspeel-pass van achteruit: 1-0. Het lijkt alsof deze goal gelijk een keerpunt is, aangezien Team VVCS daarna het spel dicteert. Dit resulteert na een vloeiende aanval in een overtreding binnen het 16-metergebied. Moussa Sanoh gaat achter de bal staan en schiet onberispelijk binnen. Ook na de goal blijven we goed voetballen. Na een mooie actie van Abdelmajied Bouali, weet Moussa zijn tweede van vandaag te scoren. We gaan dan ook met deze stand rusten. De tweede helft beginnen we met een geheel nieuw team. Ook VVV-Venlo brengt een nieuw team binnen de lijnen. Het is van beide kanten aftasten, maar gaandeweg neemt Team VVCS het initiatief. Na een snelle opbouw weet Fabian Kizito via een mooie pass Ilias El Ghamarti te bereiken. Die ziet de keeper te ver voor zijn goal staan en schiet de bal met veel gevoel over hem heen het doel in: 1-3. VVV-Venlo probeert daarna nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar onze keeper voorkomt dat met mooie reddingen. Mede daarom wordt de eerste wedstrijd met 1-3 gewonnen. Een mooi en verdiend resultaat na een sterke eerste trainingsweek. Complimenten voor de spelers en de staf.

Maandag 10 juli
We starten weer op na een heerlijk weekend. Altijd fijn om te beginnen na een overwinning. Suleiman Jalu is de eerste speler van Team VVCS die een stage-periode aangaat. Hij traint een aantal dagen mee bij een Duitse profclub. Hopelijk leidt dit tot een contract.
Tijdens de training merk je niets van verslapping. Niet bij de staf, maar ook niet bij de spelers. Sterker nog, ze zijn zo gretig als wat. Mogelijk dat we nog een leuke wedstrijd kunnen inplannen deze week.

Dinsdag 11 juli
Gisteren na de training wat belletjes gepleegd om deze week nog een wedstrijd in te plannen. De kans is groot dat we dit weekend tegen Almere City FC u.23 gaan spelen, maar dat horen we pas aan het einde van de dag. Voor de staf en spelers is dat geen belemmering om weer volle bak te trainen. Hoewel er een paar spelers zijn met pijntjes, trainen we nog steeds met een groep van 23 spelers. Morgen een dag rust om te herstellen en dan hopelijk weer gericht trainen richting een wedstrijd.

Donderdag 13 juli
Vandaag na een dagje rust weer heerlijk trainen. Het is inmiddels bekend dat we aanstaande zondag tegen Almere City FC gaan spelen. Dus vanaf nu wordt het zo’n beetje 2 wedstrijden per week en dat is een mooi vooruitzicht. Het weekblad Voetbal International is er vandaag ook. Zij volgen Team VVCS voor het zogenoemde artikel ‘Pezen in de Provincie’. Hiervoor interviewen ze ook Sjaak Polak. Fijn dat het weekblad ook aandacht schenkt aan de spelers en staf van Team VVCS. Dat verdienen zij ook. De journalist ziet in elk geval een bevlogen groep en trainers. Wederom wordt er hard en goed getraind.

Vrijdag 14 juli
Oftewel Zwarte vrijdag, dit in verband met het massale vakantieverkeer.
De spelers trekken zich er gelukkig weinig van aan en trainen als vanouds. De trainer heeft mooie spelvormen bedacht, waarin uiteraard een competitieve twist zit. Anass Achahbar is vandaag het nieuwe gezicht in de groep. Hij past zich snel aan, maar omdat hij qua trainingsarbeid iets achterloopt op de groep, zal de wedstrijd van zondag voor hem waarschijnlijk iets te vroeg komen. Gelukkig staan er nog genoeg wedstrijden op het programma, zodat ook Anass moeiteloos aan zijn minuten komt.

Zaterdag 15 juli
Het is voor het eerst dat we deze campagne op zaterdag trainen, dit in verband met de wedstrijd van morgen. De vrijwilligers van VV Woudenberg zijn gelukkig erg flexibel en ook voor vandaag is alles weer top geregeld. Veld, kleding, lunchpakketten, wassen, etc, etc. Echt super.
De training is vooral tactisch ingericht en er wordt ook flink wat geoefend op standaardsituaties. Ik ben erg benieuwd naar hoe we ervoor staan morgen.

Zondag 16 juli
Matchday! Vandaag richting Almere voor de wedstrijd tegen Jong Almere City FC. Dit team staat bekend als zeer talentvol en komt uit in de 2e-divisie. Een mooie test voor onze spelers om te kijken hoe ze ervoor staan. Vooraf wordt afgesproken dat we scherp moeten beginnen. Helaas is dat niet het geval en staan we binnen no-time met 2-0 achter. Het lukt ook niet om enige vat op de beweeglijke spelers van Jong Almere te krijgen. Sterker nog, binnen een half uur staat het 4-0. Wat een tegenvaller. Gelukkig weten we vlak voor rust in elk geval te scoren. Na rust speelt Team VVCS weer als vanouds. Snelle combinaties en kort in de dekking. Dit leidt ook tot een paar mooie kansen, maar helaas niet tot doelpunten. De enige goal in de tweede helft is echter wel een beauty. En wederom van Ilias. Hij ziet de keeper te ver voor zijn doel staan en schiet de bal van een metertje of 35 in de kruising. Al met al een wedstrijd met twee gezichten, maar desalniettemin weer een mooie stap voorwaarts van de boys

Foto: Henk Korzelius

Maandag 17 juli
Vandaag staat in het teken van herstellen en werken richting de wedstrijd van morgen tegen Roda JC. Nieuw bij de groep is Dylan Smit, voorheen SC Cambuur. Hij heeft al twee weken meegetraind met Harkemase Boys en met die club ook flink wat wedstrijden tegen BVO’s gespeeld. De training begint met wat loopwerk. Daarna volgen rek- en stretch oefeningen en de welbekende rondo, gevolgd door pass- en trapvormen. De training wordt afgesloten met een footvolley-toernooi op twee veldjes met verschillende nethoogtes. Dit vraagt toch nog wel even wat scherpte bij de boys. De één kan daar wat beter mee omgaan dan de ander, hetgeen dan weer tot grote hilariteit leidt. Kortom, de sfeer is nog steeds goed. Op naar morgen.

Dinsdag 18 juli
Matchday 3. We spelen in het stadion. En dan ook nog eens in één van de mooiste van Nederland. Dat maakt de reis naar Kerkrade zeker de moeite waard. De eerste helft gaat redelijk gelijkwaardig op, al is Roda JC aan de bal iets zuiverder. In de tweede helft komt Team VVCS helaas al snel op achterstand. Daarna loopt de tegenstander uit naar 3-0. Het lijkt of de wedstrijd van afgelopen zondag toch ineens in de benen van vandaag zit. Desondanks krijgen we zelf ook een aantal kansen, maar helaas gaan deze er niet in. Vlak voor tijd maakt Roda JC de 4-0, wat de uitslag enigszins geflatteerd maakt. De trainer geeft na afloop aan tevreden te zijn met de inzet en het positivisme, maar iets minder met sommige tactische keuzes. We hebben nog een paar weken om dit scherper te krijgen. Voor nu eerst vrij tot donderdag. Morgen dus een welverdiende rustdag.

“Trainer Sjaak Polak besteedt vandaag extra tijd aan tactische zaken, aangezien hij vindt dat er tegen zowel Almere City als Roda JC cruciale fouten zijn gemaakt, met tegendoelpunten tot gevolg.”

Donderdag 20 juli
Doordat er een aantal spelers op stages is en Ferhat Görgülü zelfs al een nieuwe Turkse club heeft, trainen we vandaag met 20 spelers, inclusief 2 keepers. Nog steeds een mooi aantal. Trainer Sjaak Polak besteedt vandaag extra tijd aan tactische zaken, aangezien hij vindt dat er tegen zowel Almere City als Roda JC cruciale fouten zijn gemaakt, met tegendoelpunten tot gevolg. Tijdens het afsluitende partijspel van vandaag, lijken de spelers prima op te pakken wat zojuist is besproken. Mooi om te zien. Hopelijk weten zij dit vast te houden richting de wedstrijd van zaterdag. We spelen dan in Alkmaar tegen het Griekse Lamia FC.

Vrijdag 21 juli
De laatste trainingsdag van deze week staat in het teken van de voorbereiding op de wedstrijd van morgen. Ted de Man zorgt dat er spanning op de spieren van de spelers komt. Rob van Dijk neemt met de keepers alvast de standaardsituaties door. En Sjaak zet met behulp van de poppen wat tactische varianten uit waarmee de spelers aan de slag gaan. Na het afsluitende partijspel maakt de trainer de opstelling bekend. Iedereen lijkt er klaar voor te zijn. Morgen gaan we het beleven.

Zaterdag 22 juli
Wedstrijd nummer 4 alweer. Voor het eerst een buitenlandse tegenstander, het Griekse Lamia FC. Het blijkt een fysiek sterke tegenstander, maar Team VVCS voetbalt erg sterk. Mooi combinatiespel leidt tot een paar kleine kansjes, maar helaas niet tot doelpunten. De Grieken scoren vlak voor rust met een afstandsschot waar een behoorlijke zwabber in zit. 1-0 is ook gelijk de ruststand. Vlak na rust scoort Lamia FC uit een corner de 2-0 en na 60 minuten ook de 3-0. Dit keer uit een mooi uitgevoerde aanval. Team VVCS blijft wel de aanval zoeken, maar de schoten van buiten de 16 missen kracht en precisie. De tegenstander weet via een counter ook nog de 4-0 te maken. Gelukkig weet keeper Daniël Agyei daarna nog een strafschop te keren, anders zou de uitslag helemaal groot uitvallen. Wederom een wedstrijd met twee gezichten. Voetballend prima mee kunne komen, maar op scherpte voor de goal worden afgetroefd. Jammer, maar het is zoals het is. Volgende week beginnen we met trainingsweek 4. Er komen dus nog genoeg momenten om de scherpte erin te krijgen.

Maandag 24 juli
Na een dagje rust vandaag weer opstarten en werken richting de volgende wedstrijd. Morgen mogen we tegen Fortuna Sittard. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat we tegen elkaar spelen. Dat is inmiddels een mooie traditie. Moussa Sanoh, Ramón ten Hove en Amadou van Leeuwen zijn er niet bij in verband met stages. De selectie is nog steeds groot genoeg om dit gemis op te vangen, maar er zullen vanaf donderdag waarschijnlijk wel wat nieuwe spelers aansluiten. Eerst morgen maar oefenen tegen een Eredivisie-club.

Dinsdag 25 juli
Nederweert Eind is de locatie van vandaag. En wat hebben de vrijwilligers weer voor een fantastisch veld gezorgd. Wellicht dat het daaraan ligt dat Team VVCS uit de startblokken knalt tegen Fortuna Sittard. Binnen een kleine 20 minuten staat het al 0-3 door goals van Yassine Bouchnafa (2x) en Nick Broekhuizen. En ook daarna spelen we echt geweldig de eerste helft uit. In de tweede helft komt het team niet onder de druk uit en is het vooral tegenhouden. Tot aan de 70e minuut wordt de nul gehouden, maar na de eerste tegentreffer gaat het snel. Al moet gezegd worden dat de scheidsrechter daar ook een klein beetje aan bijdraagt… Maar het siert de trainer en het team dat daar na afloop niet over gezeurd wordt. Als je met 0-3 voor staat en verliest met 4-3, dan kan het niet alleen aan de scheidsrechter liggen. Ondanks dat kunnen de spelers toch wel trots zijn op wat ze hebben laten zien; mooi en snel voetbal. Daarnaast vechtvoetbal van de bovenste plank. Morgen een rustdag en donderdag weer de volgende stap zetten.

Donderdag 27 juli
Vandaag werd kort de wedstrijd tegen Fortuna Sittard nabesproken. Daarna volle bak getraind onder heerlijke omstandigheden; motregen en een graadje of 19. Er zijn vandaag 4 nieuwe spelers aangesloten. Dit zijn Niciano Grootfaam, Sandro da Silva, Jelaino Fonseca en Sam Oonincx. We gaan richting de laatste week, maar er staan nog wel wat wedstrijden op het programma, dus deze nieuwe spelers zijn zeker welkom. Vanaf morgen zullen we ons richten op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Al Riyadh uit Saoudi Arabië.

Vrijdag 28 juli
Het is ouderwets lekker zomerweer in Woudenberg. En het veld ligt er nog steeds perfect bij. Wat een luxe. Ook een luxe is dat Shaquill Sno nog bij de groep is aangesloten. Een multifunctionele speler die weet wat er in het profvoetbal gevraagd wordt. De trainer gooit er vandaag heerlijke oefenvormen uit, waarin zowel een afwerk- als omschakelvorm is verwerkt. De beleving bij de spelers is nog steeds super. Het is voor hen dan ook geen enkel probleem om ruim 2 uur op het veld te staan. En uiteraard worden de winnaars weer met een big-smile op de traditionele foto gezet na afloop.

Zaterdag 29 juli
De laatste training voor de wedstrijd tegen Al Riyadh. Na de gebruikelijke warming-up doen de boys een positiespel en daarna nog een partijspel met wat tactische varianten. De training wordt afgesloten met een koffiemolen, waarbij de laatste 4 duo’s de verliezers zijn en dus verantwoordelijk voor het opruimen van alle materialen. Deze oefening is altijd goed voor wat onderlinge strijd en cynisme. Gelukkig wel op een leuke manier. De spelers zoeken uiteindelijk de kleedkamer op waar een heerlijke nasi met kip op hen staat te wachten. Op naar morgen.

Zondag 30 juli
Al Riyadh is de volgende tegenstander in onze campagne. Alweer de 6e in 4 weken. De spelers raken zo in elk geval ook wedstrijdfit. In de eerste helft beginnen we wat te afwachtend. Daarnaast gaat het druk zetten ook niet naar wens. Al Riyadh weet hiervan te profiteren via een snelle aanval door het hart van de verdediging: 1-0. Zelf komen we tot wat kleine kansen, maar helaas niet tot scoren. Na omzettingen in de rust komt er een heel ander Team VVCS uit de kleedkamer. De tegenstander wordt snel onder druk gezet en opgejaagd. In balbezit wordt ook snel de aanval gezocht. Zo vindt keeper Daniël Agyei met een fantastische lange bal Suleiman Jalu. Die weet met een mooie actie de keeper te verschansen en tekent de gelijkmaker aan. Hierna probeert Team VVCS de winnende te forceren, maar jammer genoeg houdt de keeper van Al Riyadh ons van een overwinning af. Toch is 1-1 uiteraard een prima resultaat. Mooi dat de spelers ook veerkracht hebben getoond en de tegenstander de wil hebben opgelegd.

Maandag 31 juli
Het is een kleine groep spelers vandaag. Dit heeft voornamelijk te maken met de wedstrijd van gisteren. Er zijn wat spelers met klachten en er zijn ook een paar afwezig in verband met belangstelling van clubs. Zo staat Moussa op het punt om richting Thailand af te reizen en gaat Anass richting Saoedi Arabië. Keeper André Krul moet na 2 trainingen helaas afhaken met een schouderblessure. Geluk bij een ongeluk is dat Tim Coremans heeft aangegeven morgen te willen aansluiten.

Dinsdag 1 augustus
Ook vandaag weer een speler minder doordat hij op stage is. Suleiman Jalu heeft de belangstelling gewekt van wederom een buitenlandse club. Mede hierdoor en ook enkele licht-geblesseerde spelers, trainen we met 18 spelers, inclusief 2 keepers. Met deze groep wordt gericht gewerkt naar de wedstrijd van morgen tegen het Italiaanse Venezia FC.

Woensdag 2 augustus
Speeldag nummer 7. Venezia FC is de tegenstander van vandaag. We spelen in Doorwerth, maar de omstandigheden zijn niet goed. De regen heeft delen van het veld flink beschadigd. Desondanks leggen beide teams een mooie wedstrijd op de mat. Venezia FC is slagvaardiger vanuit de omschakeling en komt daardoor al snel op 2-0. Team VVCS is sterk in balbezit maar mist nog steeds stootkracht voor de goal van de tegenstander. Desondanks maakt Shaquill Sno de 2-1 nadat het hele team hoog druk zet. Helaas tilt Venezia FC vlak voor rust de marge toch weer naar 2 goals door een fantastisch schot van een metertje of twintig. Na rust houden de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht, maar waar Venezia FC weet te scoren via een individuele actie in de zestienmeter, laat Team VVCS dat na. Uitslag dus 4-1, maar tevredenheid overheerst omdat we redelijk hebben gevoetbald tegen een effectief en goed georganiseerde tegenstander.

Donderdag 3 augustus
We beginnen deze dag met een fotoshoot voor onze maatschappelijke partners Unibet en Holland Casino online. Alhoewel de groep niet meer zo groot is, staat er toch een meer dan een mooi elftal op de gevoelige plaat. Hierna gaan de boys het veld op om te trainen. In vergelijking met de laatste training en wedstrijd missen we vandaag Sam Oonincx, Daniël Muamba, Appie Bouali, Wadie Daouameur en Joël van Blerk. Zij gaan allemaal hun geluk beproeven bij een club. De een voor een stage, de ander voor een vast dienstverband. Gelukkig is Jeffrey Neral er weer bij na een blessure. En ook Quinten D’Fonseca is weer aangesloten, aangezien zijn stage nog niet tot een contract heeft geleid. Doordat de groep nu toch wat te smal lijkt te worden richting de wedstrijd van zaterdag, besluiten we om nog wat nieuwe spelers toe te voegen voor de laatste 2 dagen. Hopelijk zijn we dan morgen weer redelijk compleet.

“Wat zou het top zijn om de campagne af te sluiten met nog een overwinning.”

Vrijdag 4 augustus
Vandaag alweer de laatste trainingsdag van deze campagne. Wat is de tijd voorbij gevlogen. En wat hebben we het toch weer getroffen om bij VV Woudenberg te mogen trainen. Mede hierdoor rijd je elke keer met een glimlach naar de training. Morgen dan nog het sluitstuk van deze campagne met een wedstrijd in en tegen Heerenveen. Maar vandaag eerst nog even trainen dus. Ilias El Ghamarti heeft vannacht een contract getekend bij AEZ Zakakiou uit Cyprus en zal er niet meer bij zijn. Gelukkig hadden we al rekening gehouden met dit scenario en daarom zijn Carlito Fermina en Alex Rekondie aangesloten bij de groep. Dat geldt ook voor Roy van Mameren. Hij is weer terug. Zijn stages in Scandinavië hebben nog niet tot een contract geleid, maar de kans is groot dat hij volgende week alsnog richting Noorwegen gaat om zich te melden bij een club. Voor morgen hebben we uiteindelijk een selectie van 17 spelers inclusief 2 keepers. Hiermee moet het lukken om er nog één keer een mooie wedstrijd van te maken. En wat zou het top zijn om de campagne af te sluiten met nog een overwinning. Morgen zien we of het zo mag zijn.

Zaterdag 5 augustus
Matchday nummer 8. Los van het resultaat is het spelen van 8 wedstrijden in een campagne van Team VVCS sowieso al een record. En niet zo maar wat wedstrijden hé! We hebben gespeeld tegen clubs uit binnen- en buitenland en van Eredivisie tot KKD. Wat een luxe.
Vandaag sluiten we af tegen sc Heerenveen. Omdat zij vanmiddag al tegen FC Metz hebben gespeeld, mag Team VVCS spelen tegen de jongens die in die wedstrijd niet of weinig gespeeld hebben. Zij worden aangevuld met de talenten uit o.21. Het is een gelijk opgaande wedstrijd in een behoorlijk hoog tempo. Team VVCS laat na om te scoren en biedt sc Heerenveen de openingstreffer op een presenteerblad aan door een foute terugspeelbal. De tweede helft is hetzelfde beeld. Dus hoog tempo en goed voetbal. Goals kunnen niet lang uitblijven zou je zeggen. Gelukkig valt die aan onze kant. Shaquill Sno showt zijn klasse en maakt met een technisch perfecte lob de 1-1. Helaas lukt het daarna niet meer om te scoren, waar de tegenstander dat wel doet via een mooie individuele actie. Jammer dat we de campagne niet hebben kunnen afsluiten met een overwinning, maar dat doet niets af aan het goede gevoel over de afgelopen 5 weken. Iedereen heeft zich volledig ingezet om wedstrijdfit te worden en dat is gelukt. Niet voor niets zijn er van de 34 spelers die gedurende de campagne een kortere of langere tijd aanwezig zijn geweest al 16 probleemloos aangesloten bij een club. De ervaring leert dat in de komende periode nog een aantal zal volgen. En dat is precies waarom de VVCS deze ledenservice elk jaar organiseert. We doen dit met de hulp van vele anderen. Hen mogen we dan ook niet onbenoemd laten. Allereerst natuurlijk het hoofd van de staf: Sjaak Polak. Wij willen hem heel erg bedanken voor zijn tomeloze inzet, geduld, bevlogenheid en leiderschap. Ten tweede natuurlijk ook dank aan de overige stafleden: Ted de Man, Rob van Dijk en René Beerntsen. Wat een team, chapeau. Ten derde ook dank aan het team achter de schermen. Zij zijn constant bezig geweest om alle spelers voor het voetlicht te brengen via onze sociale media kanalen. Dit gebeurde door middel van foto’s, filmpjes, opstellingen, CV’s, wedstrijdbeelden- en verslagen. Daarom ook een dikke pluim voor Nanja Scholten-Braam, Maiko Vos en Peter Paul van der Werff. Iedereen in binnen- en buitenland heeft dankzij jullie kunnen meegenieten van de verrichtingen van Team VVCS 2023. En tot slot uiteraard dank aan alle spelers. Jullie inzet, plezier en mentaliteit maakt het voor ons de moeite waard. Het was dan ook weer een waar genoegen om dit te organiseren. Nogmaals dank allemaal en tot volgend jaar.

Foto: Mart Jager