Danny Bakker tekent eerste profcontract bij ADO Den Haag

22 februari 2013

 

Woensdag was een heugelijke dag in het leven van Danny Bakker. De 17 jarige middenvelder tekende namelijk zijn eerste profcontract bij  ADO Den Haag. Onder het oog van zijn ouders, broertje en zusje tekende Danny zijn contract bij de Residentie club. Het contract met een looptijd van 2 jaar zal volgend seizoen ingaan, met een optie voor nog een jaar.

Danny Bakker, die op zijn twaalfde jaar bij ADO Den Haag in de C2 instroomde, speelde eerder voor de Haagse amateurclubs Laakkwartier en Juventas. Op dit moment komt hij als eerste jaars A junior afwisselend uit voor de A1 en de beloften. Tevens is hij met directe ingang toegetreden tot de A selectie, waarbij hij in de competitie al 2 keer op de bank mocht plaats nemen. 

Ook voor de Haagse club was de ondertekening van Danny Bakker tezamen met 3 andere jeugdspelers bijzonder. Het was namelijk een unicum in de historie van de club dat ze met  jeugdspelers een arbeidsovereenkomst aangingen. 

Hoofd Opleidingen Wilfred van Leeuwen; “Het vastleggen van talentvolle jongens als deze is een belangrijke ontwikkeling voor ADO Den Haag. Het geeft een heel duidelijk signaal dat de club er alles aan wil doen om de Haagse talenten in Den Haag te houden en door te laten breken in het eerste elftal. Danny Bakker zit bijvoorbeeld al een aantal maanden bij de selectie, en hij heeft deze week van Maurice Steijn te horen gekregen dat hij vanaf nu dagelijks bij de trainingen van het eerste wordt verwacht.

Danny Bakker; “ Dit is wel een bijzonder moment. Ik ben er op trots op dat ik één van de eerste jeugdspelers ben die een contract bij ADO mag tekenen. De afgelopen maanden lijken wel een droom, voor het eerst geselecteerd en gedebuteerd in het Nederlands elftal O18, meetrainen bij het eerste elftal en al op de bank mogen zitten bij 2 wedstrijden in de Eredivisie. Mijn volgende doel is duidelijk, mijn debuut maken in het eerste. Ik realiseer me dat dit allemaal niet vanzelf gaat en dit contract is een extra stimulans om er vol tegenaan te blijven gaan. Gelukkig kan ik in samenspraak met mijn school de trainingen bij het eerste gaan volgen. Het zal een hele drukke periode worden, want ik wil dolgraag mijn Havo diploma aan het einde van het seizoen binnen halen. Dat zal rust geven om volgend jaar zonder problemen aan te sluiten bij de selectie, en te bezien welke studie het beste bij me past”.

Danny Bakker werd in de onderhandelingen met ADO Den Haag bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.