Davy de Fauw tekent contract bij Club Brugge

21 juni 2014

Davy de Fauw zal de komende twee seizoenen het blauw zwarte tricot van Club Brugge dragen. De 32-jarige polyvalente verdediger keert na 13 jaar terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

Als 5-jarige begon Davy bij Club Brugge om als 19-jarige een avontuur aan te gaan in Nederland. Davy speelde eerst 5 seizoenen bij Sparta Rotterdam, waar zijn goede prestaties niet onopgemerkt bleven. In 2006 maakte hij de overstap naar Roda JC waar hij ook 5 jaar onder contract stond en maar liefst 162 wedstrijden in de Eredivisie speelde.

In het seizoen 2011-2012 keerde Davy terug naar België, hij maakte namelijk een tussentijdse transfer van Roda JC naar Zulte Waregem. Davy kreeg meteen de aanvoerdersband om de arm geschoven en ontpopte zich in deze periode als de absolute kapitein van Zulte Waregem. Hij was het verlengstuk van coach Francky Dury in het veld. De laatste 2 seizoen waren om in te lijsten, in het seizoen 2012-2013 bleef Davy met Zulte Waregem tot de laatste speeldag in de race om het kampioenschap. In een direct duel met concurrent Anderlecht werd in de slotminuten verloren, dit resulteerde in een historische 2e plaats voor Zulte Waregem. Davy trok de goede lijn door en speelde dit seizoen een uitstekend. Ook kan hij terugkijken op goede Europese wedstrijden met Zulte, mede door deze wedstrijden werd de interesse van Club Brugge gewekt.
 
Ondanks een nog 2 seizoenen doorlopend contract bij Zulte Waregem werd Davy binnengehaald door Club Brugge. Davy de Fauw over zijn overgang: “De eerste gesprekken met trainer Preud’Homme voelde meteen zeer plezierig aan. Ik word gehaald als vervanger van de vertrokken Tom Hogli. Voor mij is het een droom die zowaar nog uitkomt, terugkeren bij de club waar ik begonnen ben. Club Brugge is en blijft mijn club en ik wil nu met mijn terugkeer de kers op de taart zetten. De landstitel zou super zijn!”

Davy de Fauw heeft zich in de onderhandelingen met Club Brugge laten bijstaan door de VVCS.