Davy de Fauw verlengt zijn contract bij Zulte Waregem tot medio 2016

10 december 2013

Davy de Fauw zal de komende tweeënhalfjaar nog onder contract staan bij Zulte Waregem.

De Fauw maakte zijn debuut in het betaalde voetbal in Nederland. In het seizoen 2001-2002 debuteerde Davy bij Sparta Rotterdam. Na 5 seizoenen en 140 competitiewedstrijden maakte Davy de overstap naar Roda JC. Ook daar stond hij 5 jaar onder contract en speelde maar liefst 162 competitiewedstrijden voor de ploeg uit Kerkrade.

In de zomer van 2011 maakte Davy de overstap naar het Belgische Zulte Waregem. Dat seizoen eindigde de ploeg in de middenmoot maar de contouren van een nieuwe ploeg werden zichtbaar. Dit resulteerde in seizoen 2012-2013 in de hoogste eindklassering in de geschiedenis van de club. Op de laatste speeldag verloor Zulte van Anderlecht waardoor Zulte tweede werd en zich plaatste voor de voorronde van de Champions League.

Davy speelde een ijzersterk seizoen en de aanvoerder van Zulte Waregem werd opgenomen in de ‘voetbalploeg van het jaar’. Inmiddels heeft De Fauw al 93 wedstrijden achter zijn naam staan en is hij de onbetwiste captain van de ploeg. Dit heeft de clubleiding ook doen besluiten om het lopende contract open te breken.

De Fauw over zijn nieuwe verbintenis: “Ik ben zeer content met deze verlenging en ik ben enorm fier om captain te zijn van deze ploeg. De laatste twee seizoenen heeft de club enorme stappen gezet en deze lijn willen ze voortzetten. Er liggen plannen voor een nieuw stadion en de trainer wil jonge talentvolle spelers de kans geven. Mijn rol zal zijn om deze spelers te sturen en te begeleiden, hetgeen ik de laatste twee seizoenen ook al heb gedaan. Zoals het er nu uitziet zal ik mijn carrière bij Zulte Waregem afsluiten maar ik hoop hier eerst nog vele mooie jaren en sportieve successen te beleven.”

Davy de Fauw heeft zich in de onderhandelingen met Zulte Waregem laten bijstaan door de VVCS.