De Financiële Coach van start!

2 november 2020

Als contractspeler kun je op jonge leeftijd een goede boterham verdienen, zeker in de Eredivisie. Het is wel belangrijk dat je in die periode verstandig met je geld omgaat. Om je daarbij te helpen introduceert de VVCS vanaf 1 november een nieuwe dienst: De Financiële Coach. De coach ondersteunt je bij al je vragen over jouw persoonlijke financiën. Dat gebeurt vertrouwelijk en in alle rust met als enige doel om je te helpen jouw geldzaken goed te regelen op de manier die jij wilt. Zodat je na je loopbaan een mooie financiële basis voor de toekomst overhoudt.

We zijn blij om te kunnen melden dat Ben-Ivar Kolster de financiële coach is. In zijn 15 jaar als directeur van het CFK heeft hij de kansen en de valkuilen van de contractspeler  als geen ander leren kennen. Ben-Ivar heeft veel kennis van onderwerpen die contractspelers bezighouden zoals investeringen, de beurs, belastingen, financiële risico’s en pensioenen. Hij werkt voor complexe onderwerpen bovendien met een netwerk van specialisten. Als VVCS-lid kun je zonder kosten twee-en-een-half uur gebruik maken van de diensten van de coach.

Ben-Ivar: “In de 15 jaar dat ik bij het CFK werkte, heb ik gemerkt dat mensen graag hun geldzaken zo goed mogelijk willen regelen. Niet iedereen lukt dat even makkelijk zonder hulp van buitenaf. Ik heb meegemaakt dat mensen soms overhaast veel geld investeren, bijvoorbeeld omdat er een hoog garantierendement wordt beloofd, en dan met een flink verlies eindigen. Of dat ze te weinig nadenken hoe ze zich kunnen indekken tegen risico’s, zoals het risico van overlijden of werkloosheid. Soms worden alle besluiten over geld overgelaten aan een ander. Dat levert later nogal eens onaangename verrassingen op! Echt jammer, want je wilt als profvoetballer je financiële positie juist behouden en liefst uitbouwen om er ook na je carrière plezier van te hebben.

Mijn stelling is dat je het beste zelf de regie in handen kunt houden. Dat kost misschien iets meer tijd, maar de grip op je geldzaken die je daardoor krijgt geeft veel rust. Als je daarbij hulp nodig hebt, kun je contact met me opnemen. Je kunt me vanaf nu met al je vragen over jouw financiële zaken benaderen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over sparen of lenen, beleggen en investeren, vastgoed, de mogelijkheden van je CFK-fonds en wat je moet regelen als je gaat trouwen (of scheiden). Je kunt me gewoon een korte vraag stellen of bijvoorbeeld verzoeken om een second opinion op een bepaalde investering waarin je geïnteresseerd bent. Ik kan je ook meer inzicht geven in je totale financiële situatie door alles eens goed met je op een rij te zetten. Als Financiële Coach deel ik graag mijn kennis met je! “

Ben-Ivar is te rechtstreeks te bereiken per email (Financielecoach@vvcs.nl) of via het VVCS-kantoor.