Diploma-uitreiking VVCS Academy!

4 oktober 2012

Hoewel je aan de VVCS Academy al vanaf 2010 een MBO-opleiding kunt volgen, zijn Ajax, PSV en AZ vanaf 2011 gestart met een Pilot-groep aan de Academy. Doel was om te zien of spelers van deze clubs in de leeftijd tussen 16 en 18 jaar op deze wijze hun MBO-opleiding zouden kunnen halen. Op zich een hele uitdaging, aangezien studeren aan de VVCS Academy een andere aanpak vergt van zowel de spelers, studiebegeleiders , clubs, als ook van de ouders.

 

Elke club weet hoe belangrijk het is om jonge spelers ook een gedegen schoolopleiding te laten volgen. Immers, niet elke speler zal het schoppen tot betaald voetballer. Het wordt echter steeds lastiger om voetbal te combineren met het volgen van een opleiding. Studeren aan de VVCS Academy maakt die combinatie wel makkelijker, maar de spelers zullen ook dan wel de discipline moeten opbrengen om naast hun voetbalcarrière meer tijd en energie te steken in zelfstudie. Zoals gezegd was het even afwachten hoe dit zou uitpakken voor spelers in deze leeftijdscategorie.

 

Het feit dat er dit jaar maar liefst 16 spelers hun MBO-opleiding Commercieel Medewerker niveau 3  binnen 1 jaar hebben afgerond bewijst dat de VVCS Academy voor deze voetballers een goede keuze is geweest. Daarnaast zijn er ook nog 11 voetballers die dit jaar hun MBO-diploma Junior accountmanager niveau 4 hebben behaald.  

 

De VVCS is enorm trots op alle jongens die hun diploma hebben gehaald en laat dit blijken middels een feestelijke diploma-uitreiking op donderdag 4 oktober vanaf 20.00 uur op het kantoor van de VVCS te Hoofddorp. Ook de begeleiders van de eerder genoemde clubs hebben al aangegeven erg trots te zijn op dit resultaat. Ook zij zullen present zijn tijdens de feestelijkheden. Een verslag hiervan zal binnenkort op deze website geplaatst worden.