Doelpunt Guus Hupperts bezorgt Roda JC gelijkspel tegen FC Twente

22 oktober 2012

Door een goal van Guus Hupperts stond Roda JC na het laatste fluitsignaal in de 9e speelronde niet met lege handen. Een punt tegen lijstaanvoerder FC Twente was een mooi resultaat voor de ploeg uit Kerkrade. Voor Hupperts was het zijn eerste doelpunt in een competitiewedstrijd in het betaalde voetbal,hetgeen leidde tot veel vreugde bij de 20-jarige aanvaller.

Hupperts: “Ik ben dit jaar al een paar keer in goede scoringspositie geweest maar tot aan zaterdag heb ik het doel niet weten te vinden. Ik zag zaterdag in de 73e minuut dat de bal langs de keeper ging en ik anticipeerde eerder dan de verdediger, waardoor ik de bal kon intikken. Dit was de gelijkmaker en deze stand hebben we vast weten te houden tot het einde van de wedstrijd. Na afloop was iedereen tevreden. Zelf was ik ook te spreken over mijn eigen spel. Uiteraard blijf ik kritisch naar mijzelf, want ik wil dit jaar een onbetwiste basisspeler worden bij Roda JC. Vorig jaar ben ik lang geblesseerd geweest en ben ik aan het einde van  het seizoen nog  een aantal maal ingevallen. Dit smaakte naar meer en vanaf dag 1 in de voorbereiding heb ik er alles aangedaan om in de basis te komen. Ik heb van de tot nu toe 9 gespeelde wedstrijden er 1 niet meegedaan en deze lijn wil ik vasthouden. Als je er eenmaal aan geproefd hebt dan wil je niets anders. Dit is waar ik als jonge gast van droomde, er is niets mooier om iedere week in volle stadions te spelen.”