Edwin Linssen beëindigt profcarrière en wordt trainer bij Willem II

12 mei 2015

Edwin Linssen, nu nog actief met De Graafschap in de nacompetitie, is bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer. De 34-jarige middenvelder zal komende zomer zijn loopbaan voortzetten als trainer bij Willem II.

Edwin zal hoofdtrainer worden van de A1, de beloften begeleiden tijdens de wedstrijden en als assistent-trainer gaan fungeren van hoofdtrainer Jurgen Streppel bij het eerste elftal. Edwin zal een belangrijke rol krijgen in de begeleiding van talenten van de voetbalacademie naar het eerste elftal. Edwin tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog één seizoen.

Edwin speelt vanaf 1998 in het betaalde voetbal. Hij begon zijn carrière bij VVV-Venlo en speelde daar in 10 jaar maar liefst 265 competitieduels. Na VVV-Venlo kwam Edwin uit voor Helmond Sport, Roda JC, Fortuna Sittard , het Cypriotische AEK Larnaca en momenteel De Graafschap. Edwin speelde meer dan 450 wedstrijden betaald voetbal. Op dit moment is Edwin met “De Superboeren” nog volop in de race voor promotie naar de Eredivisie. Gisteren werd met 1-1 gelijk gespeeld en vrijdag wacht het vervolg van dit tweeluik.

Tijdens zijn voetbalcarrière heeft Edwin zijn trainersdiploma’s gehaald en is hij actief geweest als jeugdtrainer bij o.a. VVV-Venlo, Helmond Sport en De Graafschap.
Technisch manager van Willem II, Carlos Aalbers: ”Met Edwin Linssen hebben we een zeer ambitieuze trainer kunnen vastleggen voor wie het voor iedereen allang duidelijk was dat hij na zijn voetbalcarrière trainer zou worden. Met zijn ervaring als voetballer en zijn talent voor het trainerschap kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de spelers”.

Edwin Linssen: ” Het is geweldig dat ik na mijn actieve carrière als voetballer direct op deze wijze aan de slag kan gaan als trainer. Ik heb genoten van mijn periode als speler en heb gespeeld voor mooie clubs. Ik heb zelfs een aantal jaren in het buitenland om de prijzen gespeeld, wedstrijden gespeeld in de Europa League, dus ik kijk met heel veel plezier terug op mijn carrière. Ik zal met hetzelfde enthousiasme  aan de slag gaan bij Willem II, een mooie club met goede faciliteiten en een trainersstaf waar ik een hoop van kan leren. Hopelijk kunnen we met De Graafschap promoveren naar de eredivisie, dat zou een geweldig afscheid zijn en daarna wordt het tijd voor een nieuw hoofdstuk waar ik enorm veel zin in heb.

Edwin Linssen, tevens bestuurslid van de VVCS,  heeft zich gedurende zijn hele carrière laten bijstaan door de VVCS.