Eerste contract Jesse Schuurman en Azzedine Dkidak bij Vitesse

29 juli 2016

Vitesse heeft van de week weer twee exponenten uit de Vitesse Voetbal Academie langer aan zich verbonden. Marokkaans jeugdinternational Azzedine Dkidak (16) en Nederlands jeugdinternational Jesse Schuurman (18) tekenden beide een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog jaar.

Middenvelder Azzedine Dkidak verruilde de Amsterdamse club AFC DWS aan het einde van seizoen 2014-2015 voor de jeugdopleiding van Vitesse. Vorige maand mocht Dkidak al aansluiten bij Vitesse onder 19 en maakte hij zijn debuut voor die ploeg in een oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo. De positieve ontwikkeling van Azzedine Dkidak was ook bij de Marokkaanse voetbalbond niet onopgemerkt gebleven. Zo maakt het Marokkaans talent regelmatig deel uit van de selectie van Marokko onder 16 en Marokko onder 17.

Jesse Schuurman was afgelopen seizoen onbetwist basisspeler bij Vitesse onder 19 en won met zijn elftal de bekerfinale tegen NEC/FC Oss. Hij ontwikkelt zich zodanig dat hij dit seizoen al deel uitmaakt van Jong Vitesse. Jong Vitesse zal dit seizoen uitkomen in de nieuwe Tweede Divisie. De in Bemmel geboren middenvelder speelt al sinds 2007 bij de Arnhemmers en was afgelopen seizoen vast lid van het Nederlands elftal onder 18.