Even voorstellen…Indy Groothuizen

3 februari 2014

Vanaf september 2013 zijn er wederom  meer dan 30 jonge voetballers gestart met de MBO-opleidingen Commercieel medewerker en Junior accountmanager aan de VVCS Academy.

Middels een kort interview stellen we graag deze voetballers aan u voor. Deze week Ajax-talent Indy Groothuizen.

Indy, vertel in het kort eens iets over jezelf?
“Mijn naam is Indy Groothuizen. Ik ben 17 jaar oud en woon in Alkmaar. Ik ben enigskind en mijn vader is 58 en moeder 56. Ik speel momenteel voor het 7de seizoen bij Ajax als doelverdediger. Ben verder een sociaal ingestelde jongen die makkelijk contact met anderen zoekt.”

Welke opleiding volg je aan de VVCS Academy?
“Mbo-opleiding Commercieel medewerker niveau-3.”

Waarom heb je gekozen voor de VVCS Academy en wat is het voordeel t.o.v. andere opleidingen?
“De keuze was snel gemaakt om de VVCS Academy te doen, dit in verband met de vele trainingsuren die ik wekelijks maak. Dit leek mij een ideale gelegenheid om school en sport te combineren.”

Waar volg je stage en hoe bevalt het?
“Ik loop stage bij Bouwcenter Eiland de Wild, gelegen in Alkmaar. De stage bevalt me tot nu toe prima, alhoewel ik heel onregelmatig aanwezig ben door de buitenlandse tripjes met voetbal.”

Wanneer denk je klaar te zijn met de opleiding?
“Het zou mooi zijn als ik de opleiding binnen één jaar kan afronden, maar ik wil het niet afraffelen, dus ik heb geen hele hoge eisen voor mezelf gesteld.”

Hoe zie jij je eigen toekomst?
“Hopelijk glansrijk. Het is helaas geen garantie, maar ik zit dichtbij het betaalde voetbal.”

Hoogtepunt/dieptepunt tot nu toe?
“Hoogtepunt(en) zijn het kampioenschap vorig jaar met de B1 van Ajax, wat persoonlijk beloond werd dat ik dit jaar in één team mocht overslaan, wat tevens meteen mijn andere hoogtepunt was. Dieptepunt is dat ik vorig jaar ongeveer 5 wedstrijden voor het einde van het seizoen geblesseerd aan mijn heup en lies raakte en daardoor niet de kampioenswedstrijd kon meemaken vanuit de goal.”

Als je geen voetballer zou zijn, wat zou je dan willen worden?
“Dan zou ik graag een goede tennisser worden, dit is tevens ook mijn beroep wat ik 3 keer per week naast het voetballen doe.“

Sterke/zwakke punten?
“Sterke punten: dat ik makkelijk contact met iemand heb en naar mijn idee weinig vijanden heb. Zwak punt: dat ik soms teveel naar excuses zoek.”

Wat is je favoriete vakantieland?
“Spanje.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
“Dan tennis ik het liefst of breng tijd door met mijn vrienden. Dan spelen we op een spelcomputer of spelen we een kaartspel.”