Even voorstellen…Yanick van Osch

12 februari 2014

Vanaf september 2013 zijn er wederom  meer dan 30 jonge voetballers gestart met de MBO-opleidingen Commercieel medewerker en Junior accountmanager aan de VVCS Academy.
Middels een kort interview stellen we graag deze voetballers aan u voor. Deze week PSV-talent Yanick van Osch.

Yanick, vertel in het kort eens iets over jezelf?
“Ik ben Yanick van Osch, ik ben 16 jaar en woon in Den Bosch. Ik woon thuis bij mijn ouders, zusje en mijn hond. Ik zit al sinds mijn 7e bij PSV in de jeugdopleiding. Momenteel train ik met de A1 en speel mijn wedstrijden in de B1. Ook zit ik bij het Nederlands Elftal Onder 17. Ik ben een keeper.”

Welke opleiding volg je aan de VVCS Academy?
“Ik volg de opleiding Commercieel Medewerker op Mbo-niveau 3.”

Waarom heb je gekozen voor de VVCS Academy en wat is het voordeel t.o.v. andere opleidingen?
“Vorig jaar hoorde ik veel positieve verhalen van spelers uit de A. Na een gesprek met Arjan Ebbinge heb ik besloten om me bij de VVCS in te schrijven voor de opleiding. De opleiding is heel goed te combineren met alle trainingen en met de virtuele lessen die we thuis kunnen volgen besparen we een hoop reistijd.”

Waar volg je stage en hoe bevalt het?
“Ik heb stage gelopen bij een sportzaak in Den Bosch, maar dat beviel niet zo heel goed. Inmiddels heb ik een nieuw stage bedrijf gevonden, daar ga ik volgende week beginnen.”

Wanneer denk je klaar te zijn met de opleiding?
“Ik heb wel een aantal stage-opdrachten in te halen, maar ik ga mijn best doen om in juli mijn diploma te halen.”

Hoe zie jij je eigen toekomst?
“Vorig jaar juni heb ik mijn eerste contract getekend voor 3 jaar bij PSV. Dit geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst. Ik hoop over een aantal jaren in het eerste te mogen spelen en ga daar alles aan doen.”

Hoogtepunt/dieptepunt tot nu toe?
Hoogtepunt: “Ik speel al 9 jaar in de jeugdopleiding van PSV en als je dan een contact wordt aangeboden is het toch een soort droom die uit komt. Ik heb er hard voor moeten werken en het geeft extra vertrouwen voor de komende seizoenen. Maar ik ben er nog lang niet en zal er alles voor geven.”
Dieptepunt: “Het jaar in de C1, was een van de betere seizoenen voor mij.  Ik speelde alles en was aanvoerder. Ook werd ik steeds geselecteerd voor het Nederlands elftal. Na het verliezen van de landstitel tegen Ajax kreeg ik knie-problemen. Deze hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik er een paar maanden uit lag en een mooie trip met het Nederlands elftal moest missen net als het Marveld toernooi met oa Real Madrid en Manchester United.”

Als je geen voetballer zou zijn, wat zou je dan willen worden?
“Geen idee, ik ben nu met voetbal bezig en als dat mislukt dan zien we wel weer verder.”

Sterke/zwakke punten?
Zwakke punten: “Ik ben soms te terughoudend en als ik iets in me hoofd heb dan moet het snel gebeuren.
Sterkte punten: “Als ik iets wil bereiken dan zal ik er ook echt alles aan doen. En wanneer mijn mening word gevraagd zal ik altijd eerlijk zijn en er niet omheen draaien.”

Wat is je favoriete vakantieland?
“Spanje.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
“Films kijken, Playstation spelen en chillen met m’n vrienden.”