Gerard Aafjes tekent contract bij Vejle BK

2 oktober 2013

Gerard Aafjes zal het komend seizoen onder contract staan bij het Deense Vejle BK, uitkomend op het tweede niveau in Denemarken.

Voor de 28-jarige Aafjes zal dit de tweede maal zijn dat hij uitkomt voor een buitenlandse club. In seizoen 2007-2009 speelde Gerard voor het Schotse Falkirk FC waarmee hij de Schotse cupfinal wist te bereiken. Daarna kwam Gerard uit voor MVV en PEC Zwolle. Bij de laatste club werd zijn contract in onderling overleg aan het einde van afgelopen seizoen ontbonden.

Aafjes over zijn overstap: “Na mijn periode bij PEC Zwolle wilde ik graag nog eenmaal in het buitenland spelen. Ik heb verschillende stages afgewerkt, in onder andere Kazachstan en Polen. Mijn laatste stage was in Denemarken, waar ik nu een contract heb getekend. Vejle BK is een grote club met veel ambitie, ze willen zo snel mogelijk weer uitkomen op het hoogste niveau. Ik hoop hier mijn bijdrage aan te leveren door goed te presteren waardoor ik hopelijk ook in de picture kom bij clubs uit de Deense Superligaen.”

Aafjes heeft zich in de onderhandelingen met Vejle BK laten bijstaan door de VVCS.