Graafland en Fleuren verlengen contract

3 mei 2013

Vandaag hebben Niels Fleuren en Ronald Graafland overeenstemming bereikt met hun clubs VVV-Venlo en Feyenoord over contractverlenging.

Niels Fleuren was in het bezit van een aflopende verbintenis en bereikte een akkoord om het contract met 2 seizoenen te verlengen. De inmiddels 26 jarige linkerverdediger die al in 2003 zijn debuut maakte heeft er inmiddels al 10 contractjaren opzitten bij de Venlonaren. In die jaren is Niels al 258 maal uitgekomen voor het eerste elftal van VVV-Venlo.

Wim Dusseldorp zegt dan met recht dat Niels Fleuren een no-nonsense speler is met een perfecte instelling. “Ik ken hem al heel lang, hij debuteerde in de tijd dat ik trainer was. In al die seizoenen heeft Niels bewezen dat hij een betrouwbare prof is waar je altijd op kan rekenen. En meer dan 10 jaar bij dezelfde club is uniek, zeker in de huidige tijd.”
Niels Fleuren; “Ik ben zeer tevreden en heb het nog steeds enorm naar mijn zin bij VVV-Venlo. Ik voel me in alle opzichten nauw betrokken bij het wel en wee van de club. Ik ben dan ook blij dat ik voorlopig nog bij mijn club blijf en ga er sowieso alles aan doen om te zorgen dat we in de Eredivisie blijven.”

Ronald Graafland staat ook volgend seizoen bij Feyenoord onder contract. De 34-jarige doelman, wiens huidige contract aan het eind van dit seizoen afloopt, heeft vandaag een overeenkomst bereikt met de club over een verlenging van zijn verbintenis met één jaar. Graafland was de afgelopen twee seizoenen derde doelman in de selectie van trainer Ronald Koeman en zal die rol dus ook komend voetbaljaar invullen.

Feyenoord is zeer tevreden over de manier waarop Graafland zijn rol vervult en wil om die reden graag een jaar langer door met de doelman, vertelt technisch directeur Martin van Geel: “Ronald heeft een belangrijke rol in het teamproces. Daarnaast weten we dat hij er met zijn kwaliteit en ervaring staat als het nodig is.”

Graafland zelf wilde graag nog een jaar langer bij Feyenoord blijven. “Ik ben fit, vind het hartstikke leuk om te keepen en voel me op mijn plek bij de club. Feyenoord gaf al vrij vroeg aan dat ze met mij door wilden gaan, dus daar sprak waardering uit. Zelf haal ik het meeste voldoening uit elke dag honderd procent geven, naast het plezier dat ik heb in de kleedkamer. Daar komt bij dat de club mij een trainerscursus wil aanbieden. Dat is een mooie kans, ik zie dat zeker zitten.”

Voor Graafland wordt het komende seizoen zijn derde jaar op rij bij de selectie van Feyenoord. De keeper stond eerder tussen 1998 en 2000 al onder contract bij Feyenoord. Verder kwam hij onder meer uit voor Excelsior en Vitesse en vervulde hij dezelfde rol bij Ajax.

Graafland en Fleuren werden in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.