Hbo-studenten presenteren ondernemingsplannen

27 juni 2014

De Hbo-studenten van de VVCS-klas 2013 hebben deze week hun ondernemingsplannen gepresenteerd. Door de grootte van de klas hebben zij dit in drie groepen gedaan.

De studenten Richard Stolte, Wout Droste en Tim Janssen schreven een ondernemingsplan voor “hun” Healthcenter. Joost van Aken, Menno Heerkes, Stephen Warmolts en Robin Pröpper kozen voor een sportzaak, met als specialisme voetbal. Jeffrey Buckley, Ralf Seuntjens, Casper van Beers en Robert Braber kozen voor een exclusieve sneakerstore als onderneming.

Met het ondernemingsplan sluiten de studenten hun studiejaar af. Voor de professionele beoordeling krijgen de opleidingsverantwoordelijken steun van Arthur Hameete en Stef Bekker. Zij zijn respectievelijk werkzaam als Senior Banker bij ABN Amro en als fiscalist bij Punt & Van de Weerdt Belastingadviseurs. Professioneel hebben zij  dagelijks te maken met cliënten die hen benaderen voor hulp en/of financiering bij het starten van een onderneming.
Na de presentatie van de ondernemingsplannen waren de extern-deskundigen het er over eens dat twee ondernemingsplannen zeker potentie hebben. Eén van de plannen werd zelfs als bijna perfect beschreven en de presentatie hiervan als buitengewoon professioneel.
Het derde plan dient nog wat verfijnd te worden. Deze studenten kregen huiswerk voor wat betreft hun keuze voor een rechtsvorm en de (fiscale) consequenties hiervan.

Een aparte vermelding dient de bijdrage van Tim Janssen. Vanuit Denemarken verzorgde hij zijn deel van de presentatie via de virtuele klas. Wederom een perfect voorbeeld van het flexibele karakter van de VVCS Academy.

Na afloop van de bijeenkomst gaven de studenten aan blij te zijn met de feedback. “Hoewel we ervan overtuigd waren overal aan gedacht te hebben, kwamen wij er dankzij de feedback van de extern-deskundigen achter, dat dit toch niet het geval was”.