Jason Oost tot medio 2015 onder contract bij Almere City

13 januari 2013

Almere City heeft het contract van Jason Oost opengebroken. Zijn contract dat aan het  einde van het huidige seizoen zou aflopen, is met twee jaar verlengd. De 30-jarige aanvaller staat nu tot juni 2015 onder contract bij de ploeg uit Almere.

Oost kwam in het verleden uit voor meerdere Nederlandse clubs. Hij genoot zijn opleiding bij Feyenoord om vervolgens zich vervolgens bij RKC Waalwijk in de kijker te spelen. Daarna kwam Oost uit voor Sparta, VVV-Venlo en De Graafschap. Hierna stapte Oost over naar de Belgische competitie. Na 2 jaar België maakte Oost zijn rentree op de Nederlandse velden bij Excelsior Rotterdam. Sinds augustus 2012 is Oost inmiddels actief bij Almere City FC. 
Oost: “Vanaf het begin heb ik mij heel prettig gevoeld bij Almere City FC, ondanks de tegenvallende resultaten in het begin van de competitie. Gelukkig hebben wij ons voor de winterstop hersteld door een goede serie neer te zetten. Inmiddels ben ik aanvoerder geworden en daar spreekt veel vertrouwen uit. Op het moment dat Almere City aangaf mijn contract open te willen breken had ik daar meteen oren naar, aangezien ik geloof in de ambitieuze plannen van de club. Ik hoop een wezenlijk onderdeel uit te kunnen maken van dit proces.”
Algemeen directeur Raymond Groenteman is zeer tevreden met het verlengde contract van Oost:  “Jason heeft het aflopen half jaar laten zien dat hij over veel kwaliteiten beschikt. Hij is onze aanvoerder en daarmee een verlengstuk van de trainer. Hij vult deze rol goed in door zijn ervaring op positieve wijze over te dragen op de jonge spelers. Wij zijn dan ook zeer tevreden dat Jason tot 2015 bij ons onder contract zal staan.”

Jason Oost heeft zich in de onderhandelingen met Almere City laten bijstaan door de VVCS.