Kees Luijckx naar het Deense SønderjyskE

21 september 2015

Kees Luijckx sluit per direct aan bij de nummer 3 van de Deense Superliga. Luijckx tekende een contract tot en met het einde van dit kalenderjaar met een optie tot verlenging tot en met 30 juni 2016.

Afgelopen weekend bereikte de centrale verdediger, die ook prima als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, overeenstemming met de Deense club uit de hoogste divisie. Kees Luijckx was transfervrij nadat zijn contract met het Hongaarse FC Videoton op  31 augustus werd ontbonden.
Kees Luijckx: ” Ik ben blij dat ik zo snel nadat mijn contract bij FC Videoton is ontbonden een mooie nieuwe club heb gevonden. SønderjyskE is een goed georganiseerde club, die er momenteel goed voorstaat in de competitie. Ik heb een contract getekend tot en met 31 december om beide partijen de gelegenheid te geven om te zien hoe het bevalt. De intentie is er om daarna snel om te tafel te zitten om te praten over een langdurige overeenkomst. Maar dit geeft mij de gelegenheid om de club en het land beter te leren kennen en zo tot een weloverwogen beslissing te komen”.

Technisch directeur Hans Jørgen Haysen is blij met de komst van Kees Luijckx: “ Kees is een slimme speler en een echte teamspeler die wij goed kunnen gebruiken met al zijn ervaring. Hij is bovendien een leiderstype en durft zijn verantwoordelijkheid te nemen. Bovendien is hij gevaarlijk bij spelhervattingen. Wij kijken ernaar uit om hem aan het werk te zien”.

Kees Luijckx kwam in Nederland uit voor Roda JC, NAC Breda, ADO Den Haag, AZ en Excelsior en speelde in het buitenland voor Niki Volos en FC Videoton. Hij werd in de onderhandelingen met SønderjyskE  bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.