Kees Luijckx verlengt tot het eind van het seizoen bij SønderjyskE

8 december 2015

SønderjyskE  en Kees Luijckx hebben beiden hun akkoord gegeven over het lichten van de optie bij de huidige nummer 4 van de Deense Superliga. Luijckx tekende een contract tot en met 30 juni 2016.

Luijckx die inmiddels 8 wedstrijden voor SønderjyskE  is uitgekomen staat sinds september onder contract bij de verassing van de Deense Superliga. Afgelopen weekend scoorde de centrale verdediger nog de enige goal in de uitwedstrijd tegen Esbjerg FB.

Kees Luijckx: ”Ik ben blij dat we gezamelijk hebben besloten de arbeidsovereenkomst te verlengen. SønderjyskE is een goed georganiseerde club, die er momenteel goed voorstaat in de competitie. De optie was bedoeld om beide partijen de gelegenheid te geven om te zien hoe het zou bevallen. In het begin heb ik even moeten wennen aan de speelstijl en mijn medespelers, maar de laatste weken heb ik mijn plaats veroverd als centrale verdediger  en dat is mij goed afgegaan.”
Dat dit geen grootspraak is wordt bevestigd door de Deense VI, Tipsbladet, waar Luijckx de laatste drie wedstrijden werd opgenomen in het elftal van de week.
Technisch directeur Hans Jørgen Haysen is blij met de verlenging van Kees Luijckx: “Kees heeft perfect voldaan aan onze verwachtingen. Hij heeft zich op een voortreffelijke manier in het elftal gespeeld en heeft geduldig gewacht op zijn kans en toen die kwam met beide handen gegrepen. Wij zijn dan ook blij dat wij nog langer van zijn kwaliteiten gebruik kunnen maken.”

Kees Luijckx kwam in Nederland uit voor Roda JC, NAC Breda, ADO Den Haag, AZ en Excelsior en speelde in het buitenland voor Niki Volos en FC Videoton. Hij werd in de onderhandelingen met SønderjyskE  bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.