Klaas-Jan Huntelaar op de weg terug bij Schalke 04

7 februari 2017

Klaas-Jan Huntelaar is alweer bezig aan zijn zevende seizoen bij Schalke 04. De 33-jarige spits heeft tot zijn frustratie echter nog weinig kunnen betekenen dit seizoen voor Die Königsblauen uit Gelsenkirchen.

Na een moeizame seizoensstart raakte Huntelaar eind oktober geblesseerd. Nu is hij op de weg terug en wil hij Schalke 04 in de laatste maanden van het seizoen hogerop helpen op de ranglijst van de altijd zware Bundesliga.

Huntelaar raakte op vrijdag 28 oktober 2016 op de training geblesseerd aan de buitenband van zijn knie. “Een dag voor de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund. Blessures komen natuurlijk nooit goed uit, maar dit was wel een heel vervelend moment. Dat is toch ieder seizoen weer een van de wedstrijden om naar uit te kijken. Niet alleen voor de supporters, maar ook voor de spelers,” zegt Huntelaar, voorheen actief bij PSV, De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan. Sinds de zomer van 2010 speelt Huntelaar voor Schalke 04, waar hij inmiddels 124 keer scoorde in 226 duels. “Ik woon met mijn gezin in Nederland en voetbal bij een mooie club in een sterke competitie, maar de prestaties en het spel vallen dit seizoen natuurlijk flink tegen. Dat is frustrerend, zeker als je geblesseerd moet toekijken. Wij zullen ons dan ook met name voetballend in de tweede seizoenshelft zeker moeten gaan verbeteren.”

Schalke 04 begon dit seizoen met vijf verliespartijen, tegen ploegen die nu allemaal bij de bovenste zeven staan op de Bundesliga-ranglijst. Schalke 04 is na 18 speelrondes terug te vinden op plaats 11. “We staan momenteel een beetje in niemandsland. De verschillen zijn nog klein genoeg om te kunnen klimmen op de ranglijst, maar we moeten ook oppassen voor de clubs onder ons. Dat zijn allemaal geen misselijke clubs: Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg, Werder Bremen. Clubs die net boven ons staan, Mainz en Bayer Leverkusen, speelden dit seizoen net als ons ook Europees voetbal. Die combinatie blijkt voor veel ploegen erg zwaar, zeker met wedstrijden in de Europa League op donderdagavond. Wanneer je op zaterdag of zondag dan net even vijf procent minder uitgerust bent dan de tegenstander, ga je een hele zware middag tegemoet. Bayern München steekt er dit seizoen weer bovenuit, al zit RB Leipzig ze kort op de huid. Maar de verschillen tussen de clubs 3 tot en met 18 zijn eigenlijk minimaal. Dat maakt het een hele mooie, maar ook een hele lastige competitie. De Bundesliga blijft een prachtige competitie, met overal grote en volle stadions.”

Klik hier voor het volledige interview.