KNVB Reglementen omtrent gokken op eigen wedstrijden en/of eigen competitie

16 maart 2021

We hebben kennis genomen van de schorsing van een speler van AZ wegens vermeend wedden op wedstrijden uit eigen competitie.
VVCS wil benadrukken dat we spelers bij onze zgn. spelersgroepbezoeken duidelijk wijzen op het verbod om dergelijke weddenschappen aan te gaan.

Door middel van educatie aan spelers en officials van clubs over matchfixing hopen wij, samen met de KNVB, de Nederlandse competitie schoon te houden. Ook heeft de KNVB in het kader van de bestrijding en voorkoming van matchfixing de reglementen omtrent gokken op eigen wedstrijden en/of eigen competitie door spelers, trainer-coaches, andere functionarissen en scheidsrechters in het betaald voetbal aangepast en verzwaard.

Bij deze aan alle in Nederland actieve spelers nogmaals een overzicht van de regels:

  • het wedden op het resultaat, de voortgang en/of het verloop van wedstrijden en competities is verboden voor die wedstrijden en competities waaraan de desbetreffende speler deelneemt, heeft deelgenomen in dat seizoen, danwel waarin de desbetreffende speler enige (in)directe invloed heeft of kan hebben;
  • het is verboden voor een speler om weddenschappen aan te gaan betreffende de (voormalige) club van de desbetreffende speler gedurende het desbetreffende seizoen;
  • het verboden is om anderen direct dan wel indirect op te dragen, toe te staan en/of in de gelegenheid te stellen om de hiervoor genoemde weddenschappen aan te gaan.
  • het wedden op het resultaat, de voortgang en/of het verloop van wedstrijden en competities voor jeugdcompetities is verboden voor alle leden van de KNVB;

Meldplicht:
Ook zijn spelers, trainer-coaches, andere functionarissen en scheidsrechters verplicht indien zij verzoeken hebben ontvangen tot het verrichten van frauduleuze handelingen; De voorgeschreven meldingsplicht kan door spelers bij zowel de KNVB als de VVCS (info@vvcs.nl of kantoornummer 023 554 6930) gedaan worden.

NB: Wees nou zo verstandig en hou je hieraan, dan voorkom je de problemen die onlangs een speler van AZ heeft gekregen.