Lieke Martens en Sarina Wiegman grote winnaars op Oranje getint FIFA gala

24 oktober 2017

Lieke Martens en Sarina Wiegman zijn gisteravond in London volledig terecht gekozen tot Wereldvoetbalster en Beste vrouwencoach van het Jaar.

Het is een bijzonder jaar voor de Oranjeleeuwinnen met enkel hoogtepunten. Eerder dit jaar werden de Leeuwinnen na een zinderende finale tegen Denemarken Europees kampioen. Lieke Martens werd toen al tot beste speelster van het toernooi uitgeroepen, en vervolgens ook nog tot Europees voetbalster van het Jaar. Nu wordt het jaar bekroond met de hoogst haalbare onderscheiding in het mondiale voetbal, de beste voetbalster van de wereld. Ook bondscoach Sarina Wiegman ontving voor haar prestatie de hoogste onderscheiding.

De VVCS was gisteren getuige van deze historische gebeurtenis voor het Nederlands voetbal en in het bijzonder het vrouwenvoetbal. VVCS-directeur en FIFPro board member Louis Everard en collega Ad Dieben waren aanwezig tijdens de uitreiking van de FIFA ‘The Best’-awards.

Foto: KNVB Media

Louis Everard; “Wat een fantastische prestatie en erkenning voor beide dames. Het is al enige tijd geleden dat er Nederlanders in de prijzen zijn gevallen. Met deze verkiezing zetten Lieke en Sarina het Nederlands vrouwenvoetbal internationaal stevig op de kaart. Ik wil beide dan ook van harte feliciteren. En wat mooi om te kunnen zeggen dat de beste speelster van de wereld lid is van de vakbond, net als alle overige Oranjeleeuwinnen.”