Luuk de Jong tekent voor 5 jaar bij PSV

14 juli 2014

Luuk de Jong heeft vandaag overeenstemming bereikt met PSV. De aanvaller komt over van Borussia Mönchengladbach en tekende in het Philips Stadion een contract voor 5 seizoenen.

Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis voor Newcastle United. In zijn eerste seizoen in de Bundesliga kwam de spits tot zes doelpunten in 23 duels. Voordat hij in 2012 een contract tekende in Duitsland was de Jong in zijn laatste seizoen voor FC Twente goed voor 25 doelpunten in 31 wedstrijden in de Eredivisie waarmee De Jong tweede werd op de topscorerslijst van de Eredivisie.

De Jong (23) zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij De Graafschap, waar hij op tienjarige leeftijd in de jeugdopleiding terecht kwam. De aanvaller debuteerde in het seizoen 2008-2009 in het eerste elftal. De Jong, geboren in Zwitserland waar zijn beide ouders professioneel volleybal speelden, dwong met zijn spel in zijn eerste eredivisieseizoen een transfer af naar FC Twente. In Enschede groeide de jongere broer van Newcastle United-aanvaller Siem de Jong uit tot international. Op 9 februari maakte hij zijn debuut in Oranje in een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. In het EK-kwalificatieduel in en tegen Finland maakte hij zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal, waarvoor hij tot dusver zeven interlands speelde.

Luuk de Jong over zijn transfer: “ Ik kijk er enorm naar uit om weer veel te spelen en belangrijk te kunnen zijn voor het team. Het afgelopen seizoen is niet geworden wat ik er van verwacht had. Alles heeft zijn oorzaak maar ik kijk er niet meer op terug. Vanaf nu is de focus volledig gericht op PSV en hoop ik hier weer voor de prijzen te spelen. Met FC Twente won de Jong in 2010 de landstitel en de Super Cup, een jaar later kwamen daar nog een Super Cup en een KNVB beker bij.

Luuk de Jong werd in de onderhandelingen met PSV bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.