Mats van Huijgevoort en Tim Bakens studeren af aan VVCS Academy

24 januari 2018

Vorige week hebben Mats van Huijgevoort en Tim Bakens hun afstudeerfase afgerond met het presenteren en verdedigen van hun scriptie.
Mats is daarmee de eerste van de lichting uit 2014 en dus een supersnelle student. Tim heeft er langer over gedaan, maar dat doet aan de mooie prestatie uiteraard niets af.

Oud-profvoetballer Mats van Huijgevoort was als stagiair werkzaam bij Vimec. En voor dit bedrijf uit Eindhoven heeft hij ook zijn afstudeeronderzoek geschreven. Het betrof de vraag of het voor Vimec interessant kan zijn om met een nieuw ontwikkeld protectie-systeem tot de markt van de farmaceutische industrie toe te treden. Tim Bakens, inmiddels trainer bij De Graafschap had ervoor gekozen om zijn onderzoek te richten op de combinatie studie en topsport. En hoe deze door de betreffende partijen beleefd wordt. Het resultaat van zijn onderzoek kan als aanbeveling gebruikt worden voor o.a. de VVCS Academy

Zoals altijd bij het afstuderen dienden ook Mats en Tim hun scriptie te presenteren en verdedigen ten overstaan van de beoordelingscommissie en specialisten uit het werkveld van de betreffende onderwerpen. Beiden moesten de discussie aangaan en kritische vragen dusdanig pareren dat de toehoorders overtuigd raakten van hun kennis. De beoordelaars en specialisten waren uiteindelijk tevreden met zowel de antwoorden als presentaties van beiden. Hiermee kwamen zij goed door deze zware test. Zowel Mats als Tim ontvingen hiervoor een ruime voldoende.

De blijdschap met dit resultaat was bij beiden uiteraard groot. Mats: “Ik kreeg van Vimec de kans om mijn afstudeeronderzoek te wijden aan een interessante opdracht. Hierdoor was het wel noodzakelijk om flink te knallen en daardoor heb ik mijn scriptie sneller klaar dan gebruikelijk. Het was af-en-toe afzien, maar ik ben nu uiteraard superblij met mijn inspanningen. Feitelijk heb ik het zwaarste gedeelte van mijn studie er al opzitten. Nog even de laatste tentamens afronden en ik heb mijn bachelor in de  pocket.”

Tim zegt hierover: “Ik heb er eigenlijk veel te lang over gedaan, maar dat had te maken met allerlei omstandigheden en ook wel wat met laksheid. Maar goed, dat doet nu niet meer ter zake. Ik heb mijn Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap behaald en ben blij, trots en opgelucht tegelijk. Waarbij de trots toch wel overheerst. Tenslotte heb ik gekozen voor de weg met de meeste weerstand.”

De VVCS had het niet beter kunnen verwoorden voor zowel Mats als Tim. Wij willen beiden dan ook feliciteren met dit resultaat van formaat!